ΔΣ ΟΙΕΛΕ: ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Στο σημερινό ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε στο συμβούλιο ότι απεστάλη νέα επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τον Υπουργό Παιδείας για συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα του κλάδου. Η Ομοσπονδία θα περιμένει μέχρι τη Δευτέρα την απάντηση στο αίτημά της και στη συνέχεια θα καθορίσει τη θέση της. Επίσης, ενημέρωσε για την πρόσκληση που εστάλη χθες σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για κοινή σύσκεψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.
Στη συνεδρίαση έγινε γόνιμος διάλογος με αντικείμενο το πλαίσιο δράσεων και αιτημάτων της Ομοσπονδίας για το επόμενο χρονικό διάστημα εν όψει της «αξιολόγησης» του Μαρτίου από το Υπουργείο Παιδείας και τους «θεσμούς» για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση. Το κείμενο αυτό, μετά από νέα διαβούλευση με τις παρατάξεις, θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα.
ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΕΤΗΣ
Συζητήθηκε, τέλος, το φαινόμενο των εκτός νόμου Κέντρων Μελέτης που έχει λάβει μορφή «τσουνάμι» στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πλέον, Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών μετατρέπονται σε «Κέντρα Μελέτης», ώστε να μην δηλώνουν εκπαιδευτικούς και να τους πληρώνουν με πολύ χαμηλότερες αποδοχές από αυτές που προβλέπει η νομοθεσία. Αποφασίστηκε να περιληφθεί εκ νέου η απόφαση του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ για νομοθέτηση Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και απαγόρευση των φροντιστηρίων για μαθητές δημοτικού. Έγινε, επίσης, αποδεκτή πρόταση της παράταξης των Παρεμβάσεων για να ζητηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ η άρση της άδειας λειτουργίας Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών που διαπιστωμένα, μετά από έλεγχο των υπηρεσιών του Οργανισμού, διατηρούν στις δομές τους Κέντρα Μελέτης και κατατέθηκε από τη συγκεκριμένη παράταξη ενημερωτικό κείμενο θέσεων για τα Κ.Μ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web