ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Η κατάσταση με την απλήρωτη εργασία στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ίσως για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία του κλάδου υπάρχουν τόσο πολλά ιδιωτικά σχολεία που είτε δεν καταβάλλουν καθόλου αποδοχές, είτε πληρώνουν με έναντι, είτε καταβάλλουν μισθούς που δεν αντιστοιχούν σε όσα προβλέπει η νομοθεσία. Χαρακτηριστικό είναι πως, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, μεγάλος αριθμός ιδιωτικών σχολείων δεν έχει καταβάλει την τμηματική καταβολή της προσωπικής διαφοράς την 1/1/2016 και 1/1/2017. 
Η Ομοσπονδία μας απέστειλε σήμερα επιστολή προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας με τις οποίες ζητά έγγραφη ενημέρωση για την καταβολή μισθοδοσίας στα σχολεία που εποπτεύουν. Ταυτόχρονα θα υπάρξει ενημέρωση των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών για τα σχολεία που παρανομούν και εισφοροδιαφεύγουν.
ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα υπόμνημα  που αφορά τις νόμιμες αποδοχές μας. Στο υπόμνημα μπορείτε να δείτε το νέο μισθολόγιο βάσει του Ν. 4354/2015 και μια ανάλυση που βοηθά να κατανοήσουν οι συνάδελφοι πώς προκύπτουν οι νόμιμες αποδοχές τους. Καλούμε τους συναδέλφους που δεν αμείβονται, ή που διαπιστώνουν ότι οι αποδοχές τους είναι χαμηλότερες από αυτές που προβλέπει η νομοθεσία να επικοινωνούν άμεσα με την ΟΙΕΛΕ.

Δείτε εδώ το υπόμνημα της ΟΙΕΛΕ για τα μισθολογικά μας
Δείτε εδώ  (για τη σύγκριση) το παλιό μισθολόγιο με το Ν. 4024/2011

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web