ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΟΙΕΛΕ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/3, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Στη σημερινή συνεδρίαση, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ ομόφωνα αποφάσισε τα ακόλουθα:
  • Την κήρυξη στάσης εργασίας για την Παρασκευή, 16/3, από τις 12 μέχρι τη λήξη των μαθημάτων σε ένδειξη συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των αναπληρωτών. Η Ομοσπονδία διαχρονικά στέκεται στο πλευρό των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που φυλάττουν εκπαιδευτικές Θερμοπύλες. Ζητούμε άμεσα μόνιμους διορισμούς των συναδέλφων και για τους αναπληρωτές ισότιμο καθεστώς με 12μηνη πληρωμή, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, άδεια μητρότητας κ.λπ.
Αποφασίστηκε η παρουσία όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που μπορούν να παραβρεθούν στην κινητοποίηση της Παρασκευής στο Υπουργείο Παιδείας και η συμμετοχή του ΔΣ της Ομοσπονδίας στη διαβούλευση των συλλογικοτήτων.
  • Η απουσία διαλόγου με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και με τη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου αποτελεί ένα ακόμη παράγοντα αρρυθμίας στο χώρο. Η ανομία οξύνεται και τούτο διαπιστώθηκε από το έγγραφο της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας μετά από αίτημα της ΟΙΕΛΕ ότι μόλις το 15% των ιδιωτικών σχολικών μονάδων έχουν δηλώσει τις δράσεις τους! Η ΟΙΕΛΕ, μπροστά στην τραγική αυτή εικόνα απορρύθμισης στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, θα ζητήσει με επιστολή συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να θέσουμε το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση μη απάντησης, ή άρνησης συνάντησης, το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα μεταβεί σύσσωμο την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Παιδείας για να επιδιώξει τη συνάντηση. Αναλόγως των εξελίξεων, θα υπάρξει νέο, έκτακτο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο το συντονισμό των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web