ΔΥΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Θ. ΚΟΤΣΙΦΑΚΗ, ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


Τις τελευταίες ημέρες ο Συντονιστής του Τμήματος Παιδείας (ελπίζουμε για το σύνολο των εκπαιδευτικών, δημόσιων και ιδιωτικών) του ΣΥΡΙΖΑ και Διευθυντής του Γραφείου του υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη κ. Θέμης Κοτσιφάκης δημοσίευσε δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό σε social media:
20 Mαρτίου 12:43
Το Ν/Σ για τις υποστηρικτικές δομές της εκπαίδευσης που το Υπουργείο Παιδείας έθεσε σε δημόσια διαβούλευση θέτει στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» τα νομοθετήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είχαν επιφέρει βαρύ πλήγμα στη δημόσια εκπαίδευση (όπως ο Ν. 3848/2-010 και το ΠΔ 152/2013). Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ η οποία συνεχίζει να υποστηρίζει την τιμωρητική αξιολόγηση εκπαιδευτικών και το ΠΔ 152/2013 που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση όλων των εκπαιδευτικών.
18 Μαρτίου 00:46
Διαμαρτύρεται η Νέα Δημοκρατία για την κατάργηση του ΠΔ 152/13!
Οι εκπαιδευτικοί μπορούμε να καταλάβουμε και στο θέμα της αξιολόγησης, με ξεκάθαρο τρόπο, τη διαφορά στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Αφιερωμένο στους θιασώτες των αντιλήψεων “τι μπρόκολα, τί λάχανα”.
Οφείλουν όλοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση χωρίς μισόλογα.
Οι δικές μας απορίες είναι οι ακόλουθες:
  1. To νέο νομοσχέδιο αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών, ναι ή όχι;
  2. Η κατάργηση της τιμωρητικής αξιολόγησης και των απολύσεων αφορούν ισότιμα δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ή μήπως στο νέο νομοσχέδιο οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που διαχωρίζονται σε «μπρόκολα» και «λάχανα»;
Ελπίζουμε ο καλός συνάδελφος και πρώην συνδικαλιστής κ. Κοτσιφάκης να μας απαντήσει πριν το νομοσχέδιο πάει στη Βουλή.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web