ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΑΙΤΗΜΑ ΣΙΕΛ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΕ-ΟΛΜΕ


ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙΕΛΕ-ΣΙΕΛ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
Η ΟΙΕΛΕ, το συνδικάτο που γνωρίζει καλά τι σημαίνει εργασιακή βαρβαρότητα στην εκπαίδευση, στηρίζει  διαχρονικά το δύσκολο αγώνα των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών. Οι αναπληρωτές αποτελούν το οξυγόνο της εκπαίδευσης. Πάντοτε στην πρώτη γραμμή, υπηρετούν στις εσχατιές της ελληνικής γης, κρατώντας ζωντανά τα απομονωμένα και ολιγοθέσια σχολεία σε βουνά, νησιά και ακριτικές περιοχές.
Tην Παρασκευή διαδήλωσαν για το αναφαίρετο δικαίωμά τους να αποτελέσουν ισότιμα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δυστυχώς, αντί να βρουν ανταπόκριση από τους αρμόδιους, αντιμετώπισαν την αστυνομική βία. Ανάμεσα σ’ αυτούς που χτυπήθηκαν ο συνάδελφός μας Βασίλης Μιχαλόπουλος, παλιός ιδιωτικός εκπαιδευτικός και ενεργό μέλος του ΣΙΕΛ, που σήμερα υπηρετεί ως αναπληρωτής.
Καλούμε την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ικανοποιήσουν άμεσα το δίκαιο αίτημά των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για μόνιμο διορισμό. Θεωρούμε αδιανόητο πρώην συνδικαλιστές με τους οποίους μέχρι πρόσφατα βρισκόμασταν στην ίδια πλευρά διαδηλώνοντας και άνθρωποι του πνεύματος να κλείνουν την πόρτα του διαλόγου, επιτρέποντας πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Μόνο μέσα από τη διαβούλευση και τη γόνιμη συνεργασία με τις συλλογικότητες των εκπαιδευτικών θα λυθούν τα επείγοντα και κρίσιμα προβλήματα της Παιδείας.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΙΕΛ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ
Στο σημερινό ΔΣ του ΣΙΕΛ Αθήνας-Πειραιά, του μεγαλύτερου πρωτοβάθμιου σωματείου της Ομοσπονδίας, λήφθηκε η απόφαση να ζητηθεί από την ΟΙΕΛΕ η συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Λεπτομέρειες για τις κινητοποιήσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web