ΞΕΚΙΝΑ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ – Η ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ


Το Υπ. Παιδείας, όπως δεσμεύτηκε και στην συνάντηση που είχε ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου με την ΟΙΕΛΕ, ξεκινά τον διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς για το θέμα των Κέντρων Μελέτης. Η ΟΙΕΛΕ κλήθηκε και θα καταθέσει αναλυτικά τις προτάσεις της, που έχουν δημοσιευτεί σε ανακοινώσεις μας.
Η Ομοσπονδία έχει ασχοληθεί επισταμένως με το κρίσιμο ζήτημα των Κέντρων Μελέτης που δεν αποτελούν απλώς τη μεγαλύτερη εστία παρανομίας στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα, αλλά ταυτόχρονα πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και βλάπτουν βαρύτατα τη δημόσια εκπαίδευση. Όπως εδώ και πολλούς μήνες αποκαλύπτουμε, τα Κ.Μ. λειτουργούν εκτός θεσμικού πλαισίου, με κτήρια που δεν έχουν ελεχγθεί από κανέναν, με προσωπικό που απασχολείται με μισθούς πείνας και με μαθητές και εργαζόμενους που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή, καθώς στους χώρους αυτούς δεν υπάρχει καμία εγγύηση τήρησης όρων ασφάλειας και υγιεινής.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση αποκαλύψαμε με ποιο τρόπο στήνονται οι αλυσίδες των Κέντρων Μελέτης, σε ακατάλληλους χώρους και με σχεδόν μηδενικό εργασιακό κόστος. Είχαμε, επίσης, αποκαλύψει τις υπόγειες διαδρομές που δυστυχώς υπάρχουν ανάμεσα σε ορισμένα δημόσια σχολεία και σε Κέντρα Μελέτης. Έχουμε, τέλος, αναδείξει ότι, ειδικά για τους μαθητές του δημοτικού, ο εγκλεισμός τους  σε περιβάλλον τάξης για 10-12 την ημέρα είναι καταστροφικός κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά και κάνει τα παιδιά σε αυτή την τρυφερή ηλικία να αποστρέφονται ολοκληρωτικά την εκπαίδευση.
Η ΟΙΕΛΕ κρίνει ως θετικό βήμα την έναρξη του διαλόγου του Υπ. Παιδείας με τους κοινωνικούς φορείς και ελπίζει ότι μέσα από τον διάλογο αυτόν θα προκύψουν σοβαρές λύσεις για την προστασία του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης, των στοιχειωδών ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων, της υγείας και της ασφάλειας παιδιών και εργαζόμενων, αλλά και του δημόσιου συμφέροντος που πλήττεται από την αδήλωτη εργασία και τη φοροδιαφυγή.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web