ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: «ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


Πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη και μέλη του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός, ο Γεν. Γραμματέας Γ. Χριστόπουλος και η Οργ. Γραμματέας του ΔΣ Τζ. Κωστούση.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η λειτουργία του ιδιωτικού σχολείου του ναυστάθμου στα Χανιά, το οποίο λειτουργεί με ευθύνη του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέλυσε τα δεδομένα για το σχολείο και ζήτησε από τον κ. Κουβέλη να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την συνέχεια της λειτουργίας του, καθώς η προσφορά του εν λόγω εκπαιδευτηρίου τα τελευταία 60 χρόνια είναι πολύ σημαντική. Ο Αναπλ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί άμεσα του ζητήματος και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τη συμμετοχή αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων με στόχο να εξευρεθεί οριστική λύση για το ζήτημα.

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά και σε εκπαιδευτικά ζητήματα. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, ιδιαίτερα στους νεότερους εκπαιδευτικούς, ότι ο Φώτης Κουβέλης υπήρξε για σειρά ετών (στη δεκαετία του ’80 κυρίως) νομικός παραστάτης της Ομοσπονδίας στο πλευρό του ιστορικού ηγέτη της ΟΙΕΛΕ και εμβληματικής μορφής της ανανεωτικής Αριστεράς, του Γιώργου Φυσάκη. Ήταν πάντοτε στο πλευρό της Ομοσπονδίας παρέχοντας όχι μόνο νομικές συμβουλές αλλά και πολιτική στήριξη, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές για τον κλάδο.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ρήση του για την Ομοσπονδία:
«Εάν κάποτε γραφεί η ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης, θα πρέπει ξεχωριστή θέση να κρατηθεί για την ΟΙΕΛΕ που διαχρονικά προβαίνει σε σημαντικές παρεμβάσεις, όχι μόνο για τα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά για ολόκληρο το εκπαιδευτικό σύστημα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web