Έντονο ενδιαφέρον για τις καταγγελίες του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ σχετικά με την εμπλοκή του Προέδρου του ΕΟΠΠΕΠ αλλά και δημόσιων σχολείων στην αμφιλεγόμενη διοργάνωση EDUCATION LEADERS AWARDS - Επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας


Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η επιστολή-καταγγελία  του προέδρου της ΟΙΕΛΕ προς τους Προέδρους ΟΛΜΕ και ΔΟΕ σχετικά με την εμπλοκή δημόσιων σχολείων και του Προέδρου του ΕΟΠΠΕΠ σε ιδιωτική διοργάνωση με τον τίτλο Education Leaders Awards. Υπενθυμίζουμε ότι «αξιολογητές»- Χρηματοδότες είναι εκπρόσωποι εργοδοτικών φορέων στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (ΣΙΣ, ΟΕΦΕ, Ελληνική Ένωση Κολλεγίων), οι οποίες στοχεύσουν με σειρά πολιτικών ενεργειών τους τα τελευταία χρόνια στην απορρύθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Επομένως, είναι απορίας άξιο πώς συμμετέχουν σε αυτή την  «αξιολόγηση» – και μάλιστα από ιδιώτες –  δημόσια σχολεία που καταβάλλουν ένα σεβαστό ποσό για τη συμμετοχή τους! Ακόμη πιο περίεργη είναι η (περσινή) συμμετοχή  του Προέδρου του ΕΟΠΠΕΠ ο οποίος βράβευσε φορείς τους οποίους θα έπρεπε να εποπτεύει. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς τους ιδιωτικούς φορείς έχουν υποπέσει σε σωρεία νομοθετικών παραβιάσεων.
Για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, καλώντας τον να διερευνήσει την υπόθεση, αλλά και τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΟΠΠΕΠ στην διοργάνωση.
Οι σοβαρές αυτές καταγγελίες, που διατυπώθηκαν και από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος», έχουν προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας και από τη δημόσια και από την ιδιωτική εκπαίδευση με τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα και μηνύματα στα social media. Οι περισσότεροι από αυτούς εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους για την εμπλοκή δημόσιων σχολειών και εκπροσώπου φορέα που υπάγεται στο Υπ. Παιδείας σε μια οργανωμένη επιχείρηση ιδιωτικής «αξιολόγησης» που έχει ως φανερό στόχο στη διαφήμιση συγκεκριμένων ιδιωτικών φορέων, εξυπηρετώντας αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές δυνάμεις που δρουν στην Παιδεία.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΑΥΓΗΣ» για την επιστολή-καταγγελία του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ

Σε αναλυτικό δημοσίευμα της Χρ. Βαϊνανίδη στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Αυγή γίνεται εκτενής αναφορά στις καταγγελίες του προέδρου της ΟΙΕΛΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος» για την «αξιολόγηση» δημόσιων σχολείων από ιδιώτες.
Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού, ο οποίος επισημαίνει τον κίνδυνο της «αξιολόγησης» ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων από ιδιώτες, καθώς αυτό γίνεται για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα δυνάμεων της αγοράς.
Δείτε εδώ το άρθρο της «Αυγής».

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web