Μαζικές αναγγελίες απόλυσης συναδέλφων με συμβάσεις διετίας στο Ανατόλια.

Αποτέλεσμα εικόνας για απολύεσαιΑνάστατοι πολλοί συνάδελφοι που εργάζονται στο δημοτικό και το γυμνάσιο του Κολεγίου Ανατόλια με σύμβαση διετίας που λήγει την 31-8-2018 ενημέρωσαν σήμερα τον σύλλογο ότι τους κοινοποιήθηκαν καταγγελίες της σύμβασής τους. Ο σύλλογος τους ενημέρωσε για τα δικαιώματά τους, όπως π.χ. ότι πρέπει να πληρωθούν κανονικά και τον μήνα Ιούλιο και τον μήνα Αύγουστο με τα νόμιμα επιδόματα αδείας, ότι τα έννομα αποτελέσματα της απόλυσης ξεκινούν την 1 Σεπτεμβρίου και όχι νωρίτερα, για τον νόμιμο τρόπο και το ύψος της αποζημίωσης, για την χρήση της προϋπηρεσίας κλπ.
Ο διάλογος με τους συναδέλφους κατέληξε στην κοινή διαπίστωση ότι η πολιτική των μαζικών απολύσεων στην λήξη της διετίας είναι ειλημμένη εδώ και καιρό και δεν σχετίζεται με την εγνωσμένη εργατικότητα και την πείρα των συναδέλφων. Έχει να κάνει με μια στρατηγική απόφαση περιορισμού των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, που συνοδεύτηκε εφέτος με την εφαρμογή παράτυπου προγράμματος αξιολόγησης. Ο ΣΙΕΛΒΕ και η ΟΙΕΛΕ παρενέβησαν αμέσως και κινητοποιήθηκαν και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ώστε να σταματήσει εκείνη η απαράδεκτη διαδικασία.
Οι συνειρμοί γίνονται αυτόματα. Άραγε, οι συνάδελφοι που απολύονται μαζικά φέτος είναι αυτοί που "αξιολογήθηκαν" αρνητικά και μη ονομαστικά από τους μαθητές τους; Είναι αυτοί που δέχονταν απροειδοποίητες και παράτυπες "επισκέψεις" εν ώρα μαθήματος από διευθυντές ή "ειδικούς επιστήμονες"; Είναι αυτοί που συμμετείχαν στην "αξιολόγηση της ανατροφοδότησης και της αυτοβελτίωσης" ή της απόλυσης;
Όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα θέλαμε να μάθουμε. Και να δώσουμε την συλλογική μας απάντηση. Το πογκρόμ των απολύσεων θα το βρουν μπροστά τους! Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητά μας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web