Επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ Περιστερίου να ελέγξει σοβαρή καταγγελία εκπαιδευτικών του Παπαχαραλάμπειου – «Κρητική Βεντέτα» στο εν λόγω σχολείο!

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Λ. Σέμπο, με την οποία εκφράζει την απορία και αγανάκτησή της για την δυσερμήνευτη και αναιτιολόγητη καθυστέρηση του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ στο Περιστέρι να ελέγξει στοιχειωδώς την εδώ και τρεις μήνες κατατεθείσα καταγγελία από εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού σχολείου «ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ» (πρώην Παπαχαραλάμπους). Η καταγγελία είναι εξαιρετικά σοβαρή, διότι αφορά τη μη καταβολή ενσήμων εκ μέρους της ιδιοκτησίας. Επισημαίνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί, όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινή ανακοίνωση, είναι απλήρωτοι για όλο το 2018 (εδώ και 7 μήνες).
Η Ομοσπονδία ενημέρωσε τον κ. Διοικητή για τη διαχρονική περιφρόνηση νόμων και θεσμών που επιδεικνύει το εν λόγω εκπαιδευτήριο και ζήτησε από τον ίδιο να λάβει πρωτοβουλίες ώστε να διερευνηθεί η καταγγελία και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Για την χθεσινή ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ υπήρξε απάντηση από την ιδιοκτησία του εν λόγω εκπαιδευτηρίου, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στην ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ με ανταπάντηση.
Πάντως, με βάση όσα γίνονται γνωστά, η κατάσταση στο σχολείο θυμίζει περισσότερο  … «κρητική βεντέτα», παρά εκπαιδευτήριο! Αρκεί να αναφέρουμε ότι η νέα ιδιοκτησία προέβη σε καταγγελία σύμβασης δύο εκπαιδευτικών (ο ένας εκ των οποίων είναι ο … παλιός ιδιοκτήτης!) και ότι τους εκπαιδευτικούς αυτούς, τούς είχαν πετάξει εκτός τάξης από τον Μάρτιο! Οι περιπτώσεις αυτές καταγγελίας σύμβασης θα εξεταστούν από την  Ανεξάρτητη Τριμελή Επιτροπή  στις 7/9.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web