ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Δ. ΜΠΑΞΕΒΑΝΑΚΗΣ


Η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος έφερε αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ο Υφυπουργός κ. Δ. Μπαξεβανάκης αποχώρησε και θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα ποιος θα αναλάβει τα καθήκοντά του.
Ο κ. Μπαξεβανάκης ήταν υπεύθυνος για την τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση, για τη Δια Βίου Μάθηση και είχε υπό την εποπτεία του τον ΕΟΠΠΕΠ. Παρά το γεγονός ότι ο πρώην Υφυπουργός ήταν συνδικαλιστής, η συνεργασία με την ΟΙΕΛΕ, αλλά και τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων στα ζητήματα αρμοδιότητάς του ήταν δυσχερής.
Το θέμα που προκαλούσε συχνά τριβές μεταξύ των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ και των κοινωνικών εταίρων με τον κ. Μπαξεβανάκη, ήταν τα ζητήματα:
  • της πιστοποίησης,
  • της συνεχιζόμενης κατάρτισης,
  • του ΕΟΠΠΕΠ
  • το πολυσυζητημένο θέμα των Κέντρων Μελέτης για το οποίο η Ομοσπονδία ζήτησε εισαγγελική έρευνα.
  • Η μη αντικατάσταση της σκανδαλώδους ΚΥΑ Αρβανιτόπουλου
  • Η μη πραγματοποίηση επαναληπτικών εξετάσεων για τους κατόχους των παράνομων τίτλων σπουδών από τα «αμαρτωλά» ιδιωτικά ΤΕΕ, την οποία είχαν εξαγγείλει οι Υπουργοί Φίλης και Γαβρόγλου.

Ελπίζουμε αυτοί που θα αναλάβουν τις αρμοδιότητες του κ. Μπαξεβανάκη να αποκαταστήσουν τον κοινωνικό διάλογο και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Εμείς, όπως πάντοτε πράττουμε, θα στηρίζουμε κάθε θετική πρωτοβουλία και θα ασκούμε γόνιμη κριτική, όπου χρειάζεται.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web