Σύσκεψη Δ.Ο.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. για το ζήτημα των φροντιστηρίων Δημοτικού


Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. σύσκεψη εκπροσώπων των Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. με αντικείμενο το κρίσιμο ζήτημα των Φροντιστηρίων Δημοτικού και των επιπτώσεων της επέκτασης του φαινομένου στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης.
Ο Πρόεδρος της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. παρουσίασε το γενικό πλαίσιο του φαινομένου που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, και κατέθεσε στοιχεία για εκατοντάδες τέτοιες παράνομες δομές που λειτουργούν πλέον σε κάθε γωνία της Ελλάδας χωρίς κανένα έλεγχο, συχνά σε εντελώς ακατάλληλα κτήρια με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εργαζόμενους.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εξέφρασαν, με τη σειρά τους, τον έντονο προβληματισμό τους για το φαινόμενο, το οποίο πρόκειται να γίνει αντικείμενο συζήτησης στο επόμενο Δ.Σ. ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες  για το ζήτημα και συμφώνησαν με την πρόταση της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. να ζητηθεί συνάντηση των δύο Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Παιδείας και να οργανωθεί Συνέντευξη Τύπου για το θέμα.
 Οι δύο Ομοσπονδίες θεωρούν ότι αποτελεί χρέος των δυνάμεων της εργασίας και κυρίως των συνδικάτων της εκπαίδευσης να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προστατεύσουν,όχι μόνο τα εργασιακά δικαιώματα των διδασκόντων που αμείβονται με μισθούς πείνας, ή την εκπαιδευτική και ψυχολογική υπερεξάντληση μικρών παιδιών που ιδρυματοποιούνται σε περιβάλλον τάξης 12 ώρες την ημέρα, αλλά κυρίως το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης από τον κίνδυνο της ακραίας εμπορευματοποίησης.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web