ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ – ΕΛΑΒΕ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!


Κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος, αρκεί να δοθεί οργανωμένα και με πίστη. Αυτό μας διδάσκει η ιστορία συναδέλφου που απολύθηκε εκδικητικά από το εκπαιδευτήριο Κωστέα-Γείτονα του το 2012 και, παρά το γεγονός ότι δικαστική απόφαση είχε κηρύξει την καταγγελία της σύμβασής του παράνομη ως καταχρηστική, η ιδιοκτησία του εκπαιδευτηρίου, λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει, αρνούνταν να του επιτρέψει την είσοδο στην τάξη μέχρι και το 2016! Ο εκπαιδευτικός είχε απολυθεί εκδικητικά, λόγω της μαχητικής του στάσης μέσα στο σχολείο και της συμμετοχής του σε κινητοποιήσεις.
Μετά από πολυετή δικαστικό αγώνα και έχοντας στο πλευρό του την ΟΙΕΛΕ και τη νομικό Κάτια Λαϊνά, ο συνάδελφός μας κέρδισε με την υπ. αριθμ. 1469/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την καταβολή των μισθών υπερημερίας για τα έτη 2013-16, ήτοι 75.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 20.000 πρέπει να καταβληθούν άμεσα. Σε προηγούμενη δικαστική απόφαση, για προηγούμενα χρονικά διαστήματα, πάλι με τη βοήθεια της νομικής του παραστάτριας, κέρδισε τους μισθούς υπερημερίας της χρονιάς συν αποζημίωση για ηθική βλάβη, ήτοι 15.000 ευρώ.
Όπως συχνά έχουμε αναφέρει με ανακοινώσεις μας, οι συνάδελφοι που αγωνίστηκαν για την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων και παράλληλα για την προσωπική και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια, κέρδισαν. Σίγουρα με κόπο και αγώνα, αλλά τελικά δικαιώθηκαν. Η ιστορία του συναδέλφου μας καλό είναι να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας ότι μπορούμε να υπερνικήσουμε το φόβο, ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web