Υπηρεσιακή άδεια εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για τα 60 χρόνια της ΟΙΕΛΕ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΕΛΕ ΣΤΙΣ 14/12Η Αυτοτελής Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας μας ενημέρωσε με έγγραφο πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση για τα 60 χρόνια ΟΙΕΛΕ που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης στις 14/12 (10 π.μ.- 4 μ.μ.) θα λάβουν άδεια υπηρεσιακής εκπαίδευσης. Η άδεια χορηγείται λόγω της επιμορφωτικής-ενημερωτικής φύσης της εκδήλωσης.
Παρακαλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατόν στο e-mail της Ομοσπονδίας oieleomospondia@gmail.com με τίτλο «Εκδήλωση 60 χρόνια ΟΙΕΛΕ». Λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος και του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πρωτογενούς έρευνας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ/ΟΙΕΛΕ με τίτλο: «Το προφίλ του ιδιωτικού εκπαιδευτικού σήμερα: Στάσεις και αντιλήψεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης». Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 1.150 περίπου συναδέλφων μας και έχει ως στόχο την αποτύπωση του προφίλ του ιδιωτικού εκπαιδευτικού καθώς και των στάσεων και αντιλήψεων που αυτός διαμορφώνει για το χώρο εργασίας του και το κοινωνικό αγαθό που παρέχει. Επίσης, θα λάβει χώρα η εκδήλωση μνήμης για τα 60 χρόνια της ΟΙΕΛΕ και της ιστορικές φυσιογνωμίες που καθόρισαν την πορεία της Ομοσπονδίας στη μεταπολίτευση. Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και θα υπάρξει έκθεση αρχειακού υλικού για να μάθουν από κοντά οι παριστάμενοι την πλούσια ιστορία της ΟΙΕΛΕ. Τέλος, θα τιμηθούν ιστορικές φυσιογνωμίες που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τους αγώνες και τις κατακτήσεις του κλάδου μας σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στους συναδέλφους μας που ξεχώρισαν για την παρουσία και τη συμβολή τους το χώρο μας και δεν βρίσκονται πια στη ζωή.
Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων και συλλογικοτήτων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web