ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΣ ΟΙΕΛΕ: ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Το έκτακτο Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ αναβλήθηκε καθώς διαπιστώθηκε πως στο κείμενο του νομοσχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή δεν περιλαμβάνονται διατάξεις βαρύνουσας σημασίας για την ιδιωτική εκπαίδευση, όπως πχ για τα Κέντρα Μελέτης.
Με αφορμή τη μη συμπερίληψη των διατάξεων αυτών, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας την ακόλουθη επιστολή:
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Μελετώντας το κείμενο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας διαπιστώσαμε πως δεν έχουν περιληφθεί ορισμένες διατάξεις που είχαμε συμφωνήσει στο μεταξύ μας διάλογο, όπως πχ για τα Κέντρα Μελέτης και άλλες.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, εάν πρόκειται να περιληφθούν τελικά στο νομοσχέδιο οι συγκεκριμένες διατάξεις, καθώς αποτελούν κρίσιμες ρυθμίσεις τόσο για την τακτοποίηση μιας «μαύρης» επιχειρηματικής τρύπας στην ιδιωτική οικονομία με θύματα χιλιάδες παιδιά, γονείς και εργαζόμενους όσο και για την τόσο αναγκαία επικαιροποίηση του πειθαρχικού ελέγχου των ιδιωτικών σχολείων που ακόμη διέπεται από αναχρονιστικές διατάξεις του Ν. 682/77.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web