ΞΕΦΥΓΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ: ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!


Είναι, άραγε, τυχαία η κλιμάκωση της εργοδοτικής τρομοκρατίας στην ιδιωτική εκπαίδευση;
Πρωτοφανή όρο που θυμίζει Μεσαίωνα σε σύμβαση εκπαιδευτικού σε Κέντρο Ξένων Γλωσσών αποκαλύπτει σήμερα η ΟΙΕΛΕ. Ο/η εκπαιδευτικός καλείται να υπογράψει εάν συμμετέχει, ή όχι σε συνδικαλιστική οργάνωση και δεσμεύεται ότι θα πρέπει να ενημερώσει τον εργοδότη του γι’ αυτό! Στα 45 χρόνια της Μεταπολίτευσης η Ομοσπονδία μας δεν έχει διαπιστώσει ποτέ πριν τέτοιο φαινόμενο και είναι εύλογο πως η ανησυχία όλου του κλάδου κορυφώνεται.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν σε όλο το φάσμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης το τελευταίο διάστημα, καθώς μεγάλος αριθμός εργοδοτών προφανώς πιστεύει ότι πλησιάζουμε σε μια εποχή πλήρους απορρύθμισης της εποπτείας της πολιτείας στον ιδιωτικό τομέα και ότι θα μπορούν να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Μετά από τις πρωτοφανείς απειλές που εκτοξεύουν κάποιοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων εναντίον εκπαιδευτικών με κοινωνική δράση που πρόσφατα καταγγείλαμε, ο «ιός» της τρομοκράτησης των εργαζόμενων περνά τώρα και σε άλλες δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η υπογραφή/δήλωση σε σύμβαση εργασίας ιδιωτικού εκπαιδευτικού για συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση αποτελεί στην ουσία επαναφορά του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων που ίσχυε στη χώρα σε σκοτεινές εποχές. Φαίνεται πως κάποιοι δήθεν ευρωπαϊστές δεν αντέχουν πολλή Ευρώπη, νομιμότητα, κράτος δικαίου και βιάζονται να μετατρέψουν ό,τι έχει απομείνει σε υποσαχάρια Αφρική.
Η πράξη αυτή του εργοδότη του Κέντρου Ξένων Γλωσσών σε γειτονιά της Αθήνας δεν συνιστά απλώς  παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Αποτελεί καταπάτηση τουλάχιστον δύο άρθρων του Συντάγματος, του Ν. 1264/82 και όλων των διεθνών και εγχώριων συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ομοσπονδία μας ήδη έχει ενημερώσει το Υπουργείο Εργασίας και τις υπηρεσίες του και θα εξετάσει την προσφυγή σε κάθε αρμόδιο θεσμικό όργανο, αλλά και στη δικαιοσύνη, αν χρειαστεί. Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς απέναντι στο τσουνάμι της εργοδοτικής βαρβαρότητας που κάποιοι επιχειρούν να εξαπολύσουν εναντίον χιλιάδων συναδέλφων μας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web