ΑΓΩΝΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ


Εκατοντάδες είναι οι γονείς που το τελευταίο διάστημα απευθύνουν προς την ΟΙΕΛΕ ερωτήματα για την καταβολή των διδάκτρων. Η Ομοσπονδία μας, αν και αναρμόδια για το ζήτημα, επισημαίνει ότι το σχολικό έτος διαρκεί 12 μήνες και ότι η τελευταία δόση των διδάκτρων αντιστοιχεί στην προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, για τις διαδικασίες έκδοσης προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων, κ.λπ. Επιπλέον, η μεγάλη πλειονότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων εφαρμόζει τεχνικές σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.
Για το ζήτημα αυτό τοποθετήθηκε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σ. Ζαχαράκη που τόνισε ότι οι γονείς οφείλουν να καταβάλουν κανονικά τα προσυμφωνημένα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας.
Θεωρούμε, συνεπώς, αυτονόητο ότι οι μισθοί των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα καταβληθούν κανονικά, διαφορετικά προκύπτει σωρεία πολιτικών και νομικών θεμάτων για μια μερίδα «πειρατών» ιδιοκτητών που, αν και λαμβάνουν δίδακτρα (ή, ακόμη χειρότερα, τα έχουν προεισπράξει) δηλώνουν ότι τα σχολεία ιδιοκτησίας τους είναι δήθεν πληττόμενες επιχειρήσεις, στέλνουν τους εκπαιδευτικούς παρανόμως στο μηχανισμό στήριξης των 800 ευρώ (533 το μήνα) και βάζουν χέρι στο κρατικό επίδομα των επιχειρήσεων, διαταράσσοντας ταυτόχρονα το ήρεμο κλίμα εντός του οποίου οφείλει να εξελίσσεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web