ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΕΛΕ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Πριν από λίγο λάβαμε από συναδέλφους τα έγγραφα που μοιράζει προς υπογραφή σε συναδέλφους ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ζητώντας τους να ενταχθούν στο «μηχανισμό στήριξης» των εργαζόμενων, δηλ. στην περίφημη πλατφόρμα των 800 ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι η Ομοσπονδία δημοσιοποίησε χθες την περίπτωση δύο ιδιωτικών σχολείων, τα οποία αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να παρανομήσουν εις βάρος των εργαζόμενων και των κρατικών ταμείων.
Δεν θα σταθούμε καν στο γεγονός ότι όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δια νόμου, ακόμη κι αν δεν εργάζονται εξ αποστάσεως, πρέπει να λάβουν το μισθό τους. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Ζητά από εκπαιδευτικούς που ήδη εργάζονται εξ αποστάσεως να υπογράψουν παρανόμως την αναστολή των συμβάσεών τους (θυμίζουμε ότι για να ανασταλούν οι συμβάσεις, θα πρέπει να αναστείλει πλήρως τη λειτουργία του ένα σχολείο, γεγονός που εδώ δεν συμβαίνει, καθώς παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες)! Μάλιστα, για να τηρήσει μια κατ’ επίφαση νομιμότητα, ζήτησε σήμερα από τους εκπαιδευτικούς αυτούς να διακόψουν την διαδικτυακή διδασκαλία. (Έχουμε όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ορισμένοι εκπαιδευτικοί που τους ζητήθηκε να μπουν στο μηχανισμό, εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα μέσω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας).
Στο πρώτο έγγραφο που κοινοποιούμε, οι εργαζόμενοι ενημερώνονται ότι θα ενταχθούν στον «μηχανισμό στήριξης», παράνομα και, φυσικά, παρά τη θέλησή τους. Λίγο μετά έλαβαν και δεύτερο έγγραφο , όπου τους ανακοινώνεται πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν διευκρινίσεις για την ένταξη στην πλατφόρμα. Τέλος, τους απεστάλη υπεύθυνη δήλωση, την οποία καλούμε να μην υπογράψει κανένας συνάδελφος που έχει διοριστήριο.
Δυστυχώς, το εν λόγω εκπαιδευτήριο δεν είναι ένα μικρό σχολείο με ιστορικό παραβατικότητας. Είναι ένα μεγάλο, ισχυρό και πλούσιο σχολείο που στην κρίσιμη αυτή φάση επιλέγει να ενισχύσει τα ταμεία του με την παράνομη αναστολή των συμβάσεων των εκπαιδευτικών, τη δραστική μείωση του εισοδήματός τους και την επιβάρυνση των δημόσιου κορβανά και μάλιστα όταν εισπράττει κανονικά τα δίδακτρα από τους γονείς. Μπροστά σε μια τέτοια απαράδεκτη ενέργεια, η Ομοσπονδία μας δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διερευνηθεί η υπόθεση. Ανάλογη προσφυγή θα γίνει και για το άλλο σχολείο που ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν στη πλατφόρμα για να τους επιστραφούν τα 800 (καθώς θα έδιναν το μισθό των συναδέλφων «μαύρα»).
Αύριο πρωί η ΟΙΕΛΕ θα προχωρήσει σε σημαντική παρέμβαση στην πολιτεία και στη δικαιοσύνη για όσα δραματικά συμβαίνουν στα Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web