ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Τα δύο μεγαλύτερα σωματεία της ΟΙΕΛΕ, ο ΣΙΕΛ και ο ΣΙΕΛΒΕ απηύθυναν ευχαριστήρια μηνύματα προς την Ομοσπονδία για τις ενέργειές της που συντέλεσαν στην υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης, η οποία δικαιώνει τις θέσεις του κλάδου μας.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΕΛ ΑΘΗΝΑΣ
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Εκ μέρους του ΔΣ του ΣΙΕΛ, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τη θετική έκβαση που είχε το μείζον θέμα των τελευταίων ημερών, που αφορούσε το αίτημα μερίδας των ιδιοκτητών να μην καταβληθεί η μισθοδοσία και να ενταχθούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στην Εργάνη, λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας του Covid 19.
Η Υπουργική Απόφαση, που με ιδιαίτερη ανακούφιση και ικανοποίηση δέχτηκε η εκπαιδευτική κοινότητα (κρίνοντας από το πλήθος των μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων που δεχόμαστε τις τελευταίες μέρες), αποκαθιστά τη νομιμότητα  και αφήνει τους συναδέλφους να επιτελέσουν απρόσκοπτα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, όπως πάντα κάνουν, το έργο τους. Ένα έργο που καθίσταται ακόμα πιο δύσκολο λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που όλοι βιώνουμε. Ένα έργο που δεν εξαντλείται μόνο στην τυπική παροχή γνώσης αλλά και στην ψυχολογική υποστήριξη αυτής της ευάλωτης ομάδας που είναι τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Την ίδια στιγμή, η απόφαση που εξέδωσε η Υπουργός Παιδείας, κ. Κεραμέως,  αφήνει έκθετους και όλους εκείνους οι οποίοι, στις δύσκολες συγκυρίες που όλοι βιώνουμε, βρήκαν άλλη μια φορά την ευκαιρία για αισχροκέρδεια. Δυστυχώς, στο πλευρό αυτής της μικρής μερίδας των ιδιοκτητών, έσπευσαν να ταχθούν και ελάχιστα πολιτικά πρόσωπα όπως ο κ.  Αδ. Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης , προτάσσοντας το συμφέρον ολίγων φιλικά προς αυτόν διακείμενων σχολαρχών έναντι του δημόσιου συμφέροντος. Για τον κ. Υπουργό, η μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών και η ένταξη των εργαζομένων στην Εργάνη-ενώ οι σχολάρχες είχαν ήδη εισπράξει τα δίδακτρα- θεωρήθηκε και νόμιμη και ηθική (τόσο απέναντι στους εκπαιδευτικούς όσο και απέναντι στους γονείς), αφαιμάσσοντας τα κρατικά ταμεία, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για το χώρο της εργασίας και της ανάπτυξης της χώρας.
Χάρη στην καθοριστική σας παρέμβαση, το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνον άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλά κατέστησε σαφές ότι, όταν προτάσσεται ως ζητούμενο η προστασία του αγαθού της εκπαίδευσης, τότε λύσεις μπορούν να βρεθούν.
         Ευχόμαστε σε όλο το Δ.Σ της ΟΙΕΛΕ Υγεία και Δύναμη.

     Για το ΔΣ του ΣΙΕΛ
Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γ. Γραμματέας
Α. Γούλας                                                                             Κ.Ζαμαρία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΕΛΒΕ
Θεσσαλονίκη, 10/4/2020
Αρ. Πρωτ.: 1240
ΠΡΟΣ: ΟΙΕΛΕ

ΘΕΜΑΔικαίωση της ΟΙΕΛΕ με την έκδοση της ΚΥΑ (ΦΕΚ 2020/τ.Β/1217/8-4-2020 «Μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων-εργοδοτών πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών του ιδιωτικού τομέα, στους οποίους έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας με εντολή δημόσιας αρχής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19. Εξ αποστάσεως εργασία (τηλεκπαίδευση / τηλεκατάρτιση) εκπαιδευτικών και λοιπές διατάξεις.»)

Αγαπητοί συνάδελφοι
Εκ μέρους όλων των μελών του ΣΙΕΛΒΕ θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας αναφορικά με την έκδοση της παραπάνω ΚΥΑ. Ο αγώνας που δώσαμε όλοι μαζί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες της υγειονομικής κρίσης απέναντι σε κάποιους «πειρατές» της ιδιωτικής εκπαίδευσης που ήθελαν και δίδακτρα να εισπράττουν και διαδικτυακά μαθήματα να γίνονται, αλλά να μην καταβάλουν τους νόμιμους μισθούς στους εκπαιδευτικούς, υφαρπάζοντας χρήματα του ελληνικού δημοσίου και των γονέων, δικαιώθηκε.
Στον επιτυχημένο αυτόν αγώνα συνέβαλαν, εκτός από το ΔΣ της Ομοσπονδίας, οι εκατοντάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί που αρνήθηκαν την παράνομη ένταξή τους στην Εργάνη, όπως οι συνάδελφοί μας στην Λάρισα (Σχολή Ράπτου) και την Θεσσαλονίκη (Εκπ. Φρυγανιώτη). Εμβληματικό παρόν έδωσαν οι συνάδελφοι της «Νέας Γενιάς Ζηρίδη» με αποχή από τα μαθήματα και της «Ιονίου» με την απεργία που αποφάσισαν. Ο ΣΙΕΛΒΕ χαιρετίζει αυτές τις κινητοποιήσεις.
Εν μέσω της κρίσης των κλειστών σχολείων – κτηρίων, αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο θεμελιώδης συντελεστής της εκπαιδευτικής διαδικασίας δεν είναι οι άψυχες  εγκαταστάσεις, αλλά η ανοικτή και ζωντανή παιδαγωγική σχέση δασκάλου – μαθητή, ακόμη κι όταν γίνεται εξ αποστάσεως. Δικαίως, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας γνώση αυτής της κρίσιμης παραμέτρου, έπραξε ορθά αυτά που ο νόμος και η κοινή λογική επιτάσσουν.
Θλιβερή παραφωνία, ελάχιστα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, που με δημόσιες δηλώσεις του επιτίθετο στην ΟΙΕΛΕ και διέστρεφε την πραγματικότητα για να ευνοήσει επικοινωνιακά τους λίγους «πειρατές» της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ευτυχώς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και ο ελληνικός λαός έχουν και μνήμη και κρίση.

                           Ο Πρόεδρος                                                                Η Γεν. Γραμματέας

                     Σελέκος Δημήτριος                                                           Παλαντζιάν Ελένη

Ανακοίνωση για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης εξέδωσε και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce):

Αγ. Παρασκευή, 8 Απριλίου 2020
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce) χαιρετίζει την σημερινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία δεν αναστέλλονται οι συμβάσεις εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και οι αποδοχές τους καταβάλλονται κανονικά από τους εργοδότες τους, αφού οι εκπαιδευτικοί αυτοί λειτουργούν σε ιδιωτικά σχολεία που παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία (τηλεκπαίδευση). Ως εργαζόμενοι σε ένα σχολείο στο οποίο η τήρηση της νομιμότητας είναι αυτονόητη, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας στους συναδέλφους μας από άλλα σχολεία, οι οποίοι την εποχή αυτή δοκιμάζονται όχι μόνο από την γενικότερη δύσκολη κατάσταση αλλά και από τις άδικες και παράνομες πρακτικές της εργοδοσίας. Θεωρούμε ότι η απόφαση του Υπουργείου δικαιώνει τις προσπάθειες και τον αγώνα τους και καθιστά σαφές ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με τους νόμους, όπως όλοι οι πολίτες μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας                                                                       Ο Πρόεδρος
    Ιωάννης Κοσμάς                                                                         Ιωάννης Παρίσης

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web