ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΜΕΡΩΝ/ΜΙΚΡΟΦΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ – ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Υ.Α. ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ


Η ΟΙΕΛΕ καλεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να μην αποδεχθούν τη λειτουργία καμερών/μικροφώνων και την απευθείας μετάδοση μαθημάτων  από την τάξη.

Θα αναμείνουμε την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπεται στην παράγραφο 3 της τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία θα ορίζεται εάν και με ποιους τρόπους θα πραγματοποιηθεί η μετάδοση των μαθημάτων, αφού πρώτα διενεργηθεί «εκτίμηση αντικτύπου» για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ώστε να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, είτε ως Ομοσπονδία είτε σε συνεργασία με τις υπόλοιπες συλλογικότητες της εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι τυχόν εφαρμογή της βιντεοσκόπησης πριν εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει «τον τρόπο και τα μέσα τεχνολογίας» εφαρμογής της απευθείας μετάδοσης είναι παράνομη και καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στην ΟΙΕΛΕ τα σχολεία που θα προχωρήσουν σε παράνομες ενέργειες.

Τέλος, έχουμε γνωστοποιήσει τις απόψεις μας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την οποία η Υπουργός Παιδείας επικαλέστηκε στη Βουλή για να ψηφιστεί η τροπολογία. Περιμένουμε η Αρχή να σταθεί στο ύψος των (κρίσιμων) περιστάσεων και με υπευθυνότητα να τοποθετηθεί για το ζήτημα, όπως είχε πράξει και το 2016 σε αντίστοιχη, μεμονωμένη περίπτωση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ευχόμαστε στις μαθήτριες και στους μαθητές της Γ’ Λυκείου που αύριο επιστρέφουν στις τάξεις και ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, καλή επιτυχία, κουράγιο και δύναμη σ’ αυτούς και στις οικογένειές τους.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web