ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ


Η παραφιλολογία περί απευθείας μετάδοσης μαθημάτων μέσω καμερών, η οποία είναι αντισυνταγματική, παράνομη και παραβιάζει εγχώριες και διεθνείς συνθήκες όπως έχουμε ήδη επισημάνει, έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να στήσουν ανάλογες υποδομές μέσα στις τάξεις.

Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας στο πικρό ιστορικό παρελθόν της επιχείρησης «παρακολούθησης» των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσω οπτικοακουστικών μέσων, με στόχο το φρονηματισμό και τον εκφοβισμό τους. Δυστυχώς, με την αφορμή της συγκυρίας, κάποιοι ετοιμάστηκαν να μετατρέψουν τις αίθουσες των σχολείων σε στούντιο realityshow.

Η ΟΙΕΛΕ δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί καμιά διαδικασία απευθείας μετάδοσης που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών και καταργεί την ιδιωτικότητα της μαθησιακής διαδικασίας. Θα προσφύγει, δε, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για οποιοδήποτε εκπαιδευτήριο προβεί σε τέτοιες πρακτικές. Καλούμε, δε, τους συναδέλφους και τους γονείς να καταγγείλουν στην Ομοσπονδία μας κάθε προσπάθεια ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web