ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: NA ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η κυβέρνηση έφερε το σχέδιο νόμου με αντιδημοκρατικό τρόπο, μετά το κλείσιμο των σχολείων και με απόντες τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων μας πρόκειται για νόμο – παραγγελία των ιδιοκτητών αφού το σχολείο μετατρέπεται σε ανεξέλεγκτο πολυκατάστημα παροχής “εκπαιδευτικών υπηρεσιών” και χώρο άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης των εκπαιδευτικών. Ελεύθερες απολύσεις, μειώσεις ωραρίου και μισθού, “αξιολόγηση”, απλήρωτη εργασία, υποταγή στις απαιτήσεις του εργοδότη, δουλειά με το φόβο της απόλυσης, αυτό είναι το εργασιακό μέλλον που υπόσχεται ο νέος νόμος. Παράλληλα το σχολείο θα μπορεί ταυτόχρονα να είναι και φροντιστήριο, ΙΕΚ, ΚΕΚ, ξενώνας ή οτιδήποτε άλλο.

Ένας νόμος που το μόνο που εξασφαλίζει είναι η αύξηση των κερδών μιας χούφτας επιχειρηματιών και αποτελεί κίνδυνο και για την δημόσια εκπαίδευση.

 

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουμε άλλο δρόμο από αυτόν του αγώνα για την υπεράσπιση της δουλειάς και της αξιοπρέπειάς μας. Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε, ενωμένοι και αποφασισμένοι, από τώρα και να εντείνουμε από τον Σεπτέμβρη. Γι’ αυτό προτείνουμε τις ακόλουθες δράσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα:

 

1.Να συνεδριάσουν άμεσα τα πρωτοβάθμια σωματεία με συνελεύσεις όπου είναι δυνατό ή ανοικτά ΔΣ, να αποκτήσουν επαφή με τους συναδέλφους που δεν έχουν φύγει, να ενημερώσουν, να δουν τις διαθεσιμότητες συμμετοχής σε κινητοποιήσεις, να ετοιμάζονται για τη μάχη του Σεπτέμβρη.

  1. Να οργανώσουμε τις εξής κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλη:

α) Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπ Παιδείας, με πανό, ντουντούκα κλπ, την ερχόμενη Πέμπτη 16/7 στις 11πμ

β) Συγκέντρωση έξω από τη βουλή μια από τις μέρες συζήτησης του ν/σ που θα επιλέξουμε, όχι όταν ψηφίζεται, ας πούμε π.χ. τη μέρα που οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ θα καταθέτουν στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής. Μπορούμε να καλέσουμε να έλθουν και αλληλέγγυοι από τα συνδικάτα της δημόσιας εκπαίδευσης κ,ά.

3) Η μια από τις δυο να είναι μέρα πανελλαδικής δράσης με αντίστοιχες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κυβερνητικά κτίρια, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο κλπ όπου υπάρχουν ΣΙΕΛ

 

Δεν πρέπει να φύγει ο Ιούλης μόνο με συναντήσεις με κόμματα κλπ, πρέπει να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν οι συνάδελφοι κι αυτό να γίνει τώρα που κατέβηκε το νομοσχέδιο και συζητιέται. Από τώρα πρέπει να δώσουμε και στην κυβέρνηση και στην κοινωνία και στον κλάδο μήνυμα αντίστασης. Θα βοηθήσει πολύ στην προετοιμασία και στην ετοιμότητα των συναδέλφων να δώσουν τη μάχη όταν ανοίξουν τα σχολεία.

 

 

  • ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
  • ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ – Θρανίο στο παράθυρο

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web