Αναβιώνει το ζοφερό καθεστώς τρόμου στην ιδιωτική εκπαίδευση: Ιδιωτικά σχολεία ξεκινούν το πογκρόμ εκδικητικών απολύσεων.

Το θεάρεστο έργο Κεραμέως – ΣΙΣ αρχίζει να αποδίδει «καρπούς». Ήδη πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους ότι η Neue Schule Athen, σχολείο που μάλιστα λειτουργούσε και ως μη κερδοσκοπικό, προχώρησε στην καταγγελία των συμβάσεων 4 εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου, φυσικά χωρίς καμιά αιτιολογία. Ο ένας εκ των συναδέλφων είναι μαχητικό στέλεχος του σωματείου με συνεχή παρουσία σε εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας και με έντονη κοινωνική δράση. Μήπως αυτός, τελικά, είναι ο λόγος της απόλυσης;

Πώς, λοιπόν, ξεκινάει η εφαρμογή της «εμπιστοσύνης» και της «ασφάλειας» που προπαγάνδιζαν για την ιδιωτική εκπαίδευση η Υπουργός και οι χορηγοί της. Με πογκρόμ απολύσεων σε ιδιωτικά σχολεία, ακόμη και σε αυτά που είχαν «κοινωνικό προσωπείο» ως μη κερδοσκοπικά.

Επίσης, καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με μηνύματα και τηλεφωνήματα, κυρίως από ιδιωτικά νηπιαγωγεία, με τρομοκρατημένους εκπαιδευτικούς να μας ενημερώνουν ότι οι ιδιοκτήτες τους κάνουν λόγο για αλλαγή συμβάσεων με μισθούς εργατικής νομοθεσίας, για οχτάωρη και δεκάωρη απασχόληση χωρίς υπερωριακή αμοιβή, για δια της βίας απασχόληση καλοκαίρι, Σαββατοκύριακο, αργίες. Περισσότερα για το ζήτημα αυτό, προσεχώς…

Το καθεστώς σκότους και ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση επέστρεψε. Στο χέρι όλων μας είναι να ανατρέψουμε τον επαίσχυντο νόμο Κεραμέως και τη νοσηρή αυτή κατάσταση. 


Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web