Βόμβα που αποκαλύπτει τις προθέσεις Κεραμέως: Αδήλωτο στο myschool το ένα τρίτο (και πλέον) δασκάλων και νηπιαγωγών στην «καρδιά» της ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην Ανατ. Αττική! Όργιο φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας!

Αποκαλύπτουμε σήμερα τις πραγματικές προθέσεις πίσω από την ψήφιση του Νόμου Κεραμέως-ΣΙΣ. Στην «καρδιά» της ιδιωτικής εκπαίδευσης της χώρας, στην Ανατολική Αττική όπου στεγάζονται τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία, ο αριθμός των αδήλωτων δασκάλων και νηπιαγωγών στο  ΠΣ myschool προκαλεί ίλιγγο! Σύμφωνα με απαντητικό έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής σε ερώτημα της ΟΙΕΛΕ, μόλις το 75% των ιδιωτικών δημοτικών και το 26% (!) των ιδιωτικών νηπιαγωγείων της περιοχής έχουν δηλώσει τους εκπαιδευτικούς τους στο πληροφορικό σύστημα! Αν στα νούμερα αυτά προστεθούν και οι μη δηλωμένοι εκπαιδευτικοί των απογευματινών δράσεων, τότε ο αριθμός των αδήλωτων αγγίζει το μισό του πραγματικού δυναμικού. Πρόκειται για ένα ακραίο πάρτι φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας που προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και πλήττει βάναυσα το δημόσιο συμφέρον.

 

Ας θυμηθούμε λίγο την προπαγανδιστική γλώσσα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου Κεραμέως. Ναι στη …δημιουργική εποπτεία, όχι στους «ελέγχους σκοπιμότητας». Όπου σκοπιμότητα, βάλτε την καταγραφή των παρανομιών. Αυτό θέλει να αποφύγει η κ. Υπουργός, αυτό επιδιώκουν οι συνοδοιπόροι της εκπρόσωποι των σχολαρχών. Να πλημμυρίσει η ιδιωτική εκπαίδευση με «μαύρη» εργασία και τα ταμεία των χορηγών της κυβέρνησης με ζεστό, «μαύρο» χρήμα.

 

Τα λόγια περιττεύουν. Θεωρούμε βέβαιο μετά από τη σημερινή αποκάλυψη (και άλλες που ενδεχομένως προκύψουν τις επόμενες ημέρες) ότι η κ. Κεραμέως θα δράσει άμεσα. Τιμωρώντας, όχι τους παραβάτες του νόμου, αλλά αυτούς που προέβησαν στους ελέγχους. Διευθυντές Εκπαίδευσης και στελέχη των διευθύνσεων που έκαναν απλώς τη δουλειά τους.

 

Κι επειδή ξαναζούμε εποχές Αρβανιτόπουλου (μάλιστα επί τα χείρω…), κάτι μας λέει ότι στο Υπουργείο ετοιμάζουν μια μεγάλη …καρατόμηση. Όσοι μπαίνουν εμπόδιο στην παρανομία, πρέπει να φύγουν από τη μέση. Νεότερα προσεχώς…

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web