Ένοχοι και τρομοκρατημένοι

Ανακοίνωση με την οποία έχει πέσει άφθονο γέλιο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της χώρας εξέδωσε ο ΣΙΣ, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις χθεσινές αποκαλύψεις της ΟΙΕΛΕ για το χάος φοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας στα ιδιωτικά σχολεία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καταχωρίζουν τους εκπαιδευτικούς που έχουν διορίσει, όμως τα ιδιωτικά σχολεία αποφεύγουν έντεχνα να καταχωρίζουν τα στοιχεία αυτά από τα οποία προκύπτει ο ακριβής αριθμός των εκπαιδευτικών που εργάζονται, δηλ. τον αριθμό μαθητών, των τμημάτων και τις αναθέσεις! Επομένως τα στοιχεία που χθες ανακοινώθηκαν είναι τουλάχιστον μετριοπαθή και δεν αποκαλύπτουν το σύνολο του τεράστιου προβλήματος.

Αντί λοιπόν να καθυβρίζουν την ΟΙΕΛΕ (ας τους υπενθυμίσει κάποιος ότι 11 από τα 15 μέλη του Δ.Σ. εργάζονται κανονικά στα σχολεία τους), που πολύ θα ήθελαν να “καταργηθεί” μαζί με την εποπτεία της Πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση, ας δώσουν εντολή στα μέλη τους να καταχωρίσουν όλα τα στοιχεία στο myschool, για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Κανείς βέβαια δεν ξεχνά ότι είχαν το θράσος να προσφύγουν δικαστικά εναντίον του myschool ώστε να μην δηλώνουν απολύτως τίποτα και να συνεχίζουν το πάρτι παρανομίας.

Η κοινωνία γνωρίζει. Ο κόσμος της εκπαίδευσης ακόμη περισσότερο. Είναι και ένοχοι και τρομοκρατημένοι. Διότι γνωρίζουν ότι η τυραννία κάποια στιγμή θα τελειώσει και νομοτελειακά μετά την Ύβρι ακολουθεί η Νέμεσις.

 

ΥΓ Να πείτε στο συντάκτη των ανακοινώσεών σας να μην πάει διακοπές. Έρχονται κι άλλα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web