Έκτακτο ΔΣ ΟΙΕΛΕ: Η Ομοσπονδία προχωρά άμεσα σε ενέργειες για τη διερεύνηση της περίεργης αδράνειας της Υπουργού Παιδείας για το σκάνδαλο της καταστροφής των απουσιολογίων του Κολλεγίου ΑθηνώνΣε έκτακτο ΔΣ της Ομοσπονδίας που ολοκληρώθηκε προ ολίγου αποφασίστηκε ομόφωνα η ΟΙΕΛΕ να προχωρήσει σε κάθε πιθανή ενέργεια ώστε να διερευνηθεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που ανέδειξε χθες με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ. Η (εσκεμμένη;) αδράνεια της κ. Κεραμέως για το θέμα της καταστροφής των απουσιολογίων του Κολλεγίου Αθηνών με στόχο να «κρυφτούν» οι 400 και πλέον απουσίες συγκεκριμένων μαθητών, ώστε να αποφύγουν την επανάληψη της τάξης.

Ταυτόχρονα, έγινε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Ομοσπονδίας για την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-ΣΙΣ. Ήδη σε νομικό επίπεδο ομάδα συνταγματολόγων επεξεργάζονται τις διατάξεις και προετοιμάζουν την εισήγησή τους στην ΟΙΕΛΕ. Σε κινηματικό επίπεδο, την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν Συνελεύσεις σε σχολεία, σωματεία και παραρτήματα σωματείων που θα λάβουν χώρα στις αρχές Σεπτέμβρη, αμέσως μετά το ανοιχτό ΔΣ της ΟΙΕΛΕ της 31ης Αυγούστου στο ξενοδοχείο Polis.

Η δημόσια παρέμβαση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ για την καταστροφή των βιβλίων απουσιών του Κολλεγίου

Χθες ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε, όπως προαναφέρθηκε, μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, την οποία κάποιοι επιχειρούν να «θάψουν». Πρόκειται για την καταστροφή βιβλίων απουσιών του Κολλεγίου, επειδή πολλοί μαθητές είχαν πάνω από 400 απουσίες και θα υποχρεώνονταν να επαναλάβουν την τάξη. Για το ζήτημα έχει διενεργηθεί ΕΔΕ, χωρίς να έχει μάθει κανείς το πόρισμά της. Η Υπουργός Παιδείας δεν μπορεί να επικαλεστεί καμιά δικαιολογία ότι «δεν γνώριζε», καθώς η ΟΙΕΛΕ της παρέδωσε στις 23 Δεκεμβρίου Υπόμνημα με σοβαρές παρανομίες του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπου περιλαμβανόταν και το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναλυτικά η δημοσίευση του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ είχε ως εξής:

Ποιους επιχειρεί να προστατεύσει η κ. Κεραμέως με το νόμο της;

Μην είναι μόνο οι παρανομούντες ιδιοκτήτες που πρωταγωνιστούν σε μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή;

Μην είναι μόνο αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους γιατί θα κάνουν με εκβιασμούς τα ωράριά μας ακορντεόν και τις εργασιακές μας σχέσεις λάστιχο;

Όχι μόνο της. Η βασική της στόχευση είναι άλλη. Να δημιουργήσει ένα «άβατο» στα μεγάλα σχολεία της ελίτ με φοβισμένους εκπαιδευτικούς.

Ξέρει η κ. Υπουργός εδώ και μήνες – επισήμως από εμάς από της 23 Δεκεμβρίου του 2019 – για την απίστευτη υπόθεση της καταστροφής βιβλίων απουσιών στο σχολείο της, στο Κολλέγιο Αθηνών. Γιατί κατέστρεψαν τα βιβλία; Μα διότι κάποιοι «γόνοι» είχαν πάνω από 400 απουσίες απαξιώντας να παρακολουθούν μαθήματα και θα κινδύνευαν να μείνουν στην ίδια τάξη.

Για το θέμα έχει ήδη διενεργηθεί ΕΔΕ. Ποια είναι τα αποτελέσματά της; Τι κάνει η Υπουργός; Ποια μέτρα έχει πάρει; Ποιους έχει παραπέμψει; Ποιων την τιμωρία ζητά παραδειγματικά;

Η απάντηση αυτή που φαντάζεστε. Δεν έχει κάνει τίποτε. Και δεν σκοπεύει να κάνει. Το έδειξε με το νόμο που της υπαγόρευσαν κι αυτή υπέγραψε.

Διότι το όνειρό της, το όνειρο των πολιτικών της μεντόρων και όσων χρηματοδοτούν το κόμμα της είναι ένα ιδιωτικό σχολείο όπου οι «γόνοι» απροβλημάτιστα θα «αριστεύουν» χωρίς να χρειάζεται καν να παρακολουθούν. Χωρίς να απαιτείται καν να δίνουν εξετάσεις.

Ένα ιδιωτικό σχολείο-φάντασμα από μια Υπουργό-φάντασμα.

Το πρώτο «δείγμα γραφής» Κεραμέως για να κουκουλωθεί σκάνδαλο σε εκδρομή του Κολλεγίου

Πριν από κάποιους μήνες σε σελίδες του διαδικτύου υπήρξαν πληροφορίες για σκάνδαλο σεξουαλικής φύσης σε εκδρομή του Κολλεγίου Αθηνών. Αποκαλύφθηκε τότε ότι η εκδρομή είχε πραγματοποιηθεί χωρίς να δηλωθεί, όπως προβλεπόταν, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η κ. Κεραμέως έδωσε τότε ένα πρώτο «δείγμα γραφής». Αντί ως Υπουργός να επιβάλλει πλήρη και διαφανή έλεγχο για το ζήτημα, έδωσε εντολή να υπογραφεί τον περασμένο Φεβρουάριο Υπουργική Απόφαση με την οποία αποσύρει την εποπτεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από τις εκδρομές!  Βλέπετε, ο έλεγχος των εποπτικών αρχών μπορεί να ενοχλήσει αυτούς που δεν πρέπει ποτέ να ενοχλούνται… Μάλιστα, δημοσιεύματα για την υπόθεση κάνουν λόγο ότι την επιβολή πειθαρχικών …κυρώσεων σε μαθητή/μαθητές για τη σεξουαλική παρενόχληση ανέλαβε σύζυγος ισχυρού πολιτευτή του κυβερνώντος κόμματος! Δικό τους το σχολείο, δικοί τους οι νόμοι!

Άλλωστε γι’ αυτό δεν ψηφίστηκε ο νόμος-έκτρωμα; Για να μεταβληθούν τα σχολεία σε κλίνη του Προκρούστη για εκπαιδευτικούς και σε μηχανή παραγωγής «άριστων» τίτλων, χωρίς έλεγχο από την πολιτεία;

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web