12 χρόνια μετά, ο Γιώργος Θαλάσσης γράφει για το μαθητή του… Δεν ξεχνάμε τον Αλέξανδρο ΓρηγορόπουλοΟ Γιώργος Θαλάσσης ήταν δάσκαλος του δολοφονημένου από τις σφαίρες ενός αδίστακτου αστυνομικού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Εξαίρετος φιλόλογος και Διευθυντής του Γυμνασίου στη Σχολή Μωραΐτη, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για γενιές μαθητών, αλλά και για τους συναδέλφους του. Έχει να επιδείξει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, ενώ διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Βουλής.

12 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου, ο Γιώργος Θαλάσσης μας καλεί να μην ξεχάσουμε. Ακολουθεί το κείμενό του που ήδη έχει υπογραφεί από εκατοντάδες πολίτες (μεταξύ των υπογραφών ξεχωρίζει αυτή της Μάγδας Φύσσα). Μπορείτε να υπογράψετε ψηφιακά το κείμενο εδώ.

 

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις 6 Δεκεμβρίου υψώνουμε ένα τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας.

Το Εφετείο Λαμίας με πολλούς ακροβατισμούς και μηχανεύματα αθώωσε τον ένα κατηγορούμενο και αποφυλάκισε τον δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στη φιλόξενη αγκαλιά της εκκλησίας.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που φυτοζωεί χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες».

Η 6η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλέξανδρου, η ημέρα των νέων ανθρώπων, που βάλλονται από παντού.

Ας τους τιμήσουμε κι ας δείξουμε πως δεν τους ξεχνάμε.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί.

Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση.

Για να παραμείνουμε άνθρωποι. 

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web