Σε νομική ενέργεια κατά όσων ευθύνονται για την πολύμηνη καθυστέρηση αποδοχών των μητέρων-ιδιωτικών εκπαιδευτικών προσανατολίζεται η ΟΙΕΛΕ – Απαράδεκτη δήλωση της Προϊσταμένης Εκκαθάρισης Αποδοχών Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών: «Εσείς ανήκετε στο Υπουργείο Εργασίας»!


 Συνεχίζεται το δράμα των επί μήνες απλήρωτων εκπαιδευτικών σε υπηρεσιακή άδεια (μητέρες σε άδεια ανατροφής και συνάδελφοι σε εκπαιδευτική άδεια), καθώς δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να επιλυθεί το ζήτημα. Η Υπουργός που έχει εδώ και ημέρες ενημερωθεί δεν έχει πράξει τίποτε και δεν έχουμε ακόμη λάβει απάντηση από τη Γενική Γραμματέα κ. Α. Γκίκα στο αίτημά μας για άμεση συνάντηση.

Είναι όμως προκλητική και η στάση ορισμένων υπαλλήλων σε συγκεκριμένη Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας που αντιμετωπίζουν ως κατώτερο είδος τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η  Προϊσταμένη Εκκαθάρισης Αποδοχών Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών σε ερώτημα μέλους του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ για την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουν οι εκατοντάδες απλήρωτοι συνάδελφοί μας και μάλιστα σε περίοδο εορτών, απάντησε απαξιωτικά: «Εσείς ανήκετε στο Υπουργείο Εργασίας»!

Επίσης, σε χθεσινή επικοινωνία εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ με την Διεύθυνση Εκκαθάρισης, ο προϊστάμενός της ενημέρωσε ότι θα υπάρξει απάντηση μέσω νομικού συμβούλου του Υπουργείου για το σχετικό εξώδικο που απέστειλε η Ομοσπονδία. Ωστόσο, δεν απάντησε επί της ουσίας στο κυριότερο ζήτημα, δηλ. στην «ανακάλυψη» νέων δικαιολογητικών, όπως η τουλάχιστον προβληματική απαίτηση για σύγκριση των στοιχείων του διοριστηρίου με αυτά του ΠΣ Εργάνη που καλύπτει σοβαρότατες παρανομίες ιδιοκτητών!

Επειδή είναι φανερό ότι κάποιοι παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων μας, κυρίως των μητέρων που ζουν μια εφιαλτική περίοδο ανέχειας, η ΟΙΕΛΕ σε συνεννόηση πολλούς συναδέλφους και υπό την καθοδήγηση του νομικού μας επιτελείου προετοιμάζει νομική ενέργεια εναντίον των υπεύθυνων για την άθλια αυτή κατάσταση. Όσοι από αμέλεια, γραφειοκρατική εμμονή, απόπειρα να καλύψουν παρανομίες εργοδοτών, ή λόγω πολιτικής εντολής, παρέβησαν το καθήκον τους, θα κληθούν να λογοδοτήσουν και να αποζημιώσουν για την ηθική και υλική ζημία τους συναδέλφους μας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web