Επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τον απαράδεκτο αποκλεισμό των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από την επιμόρφωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση



Μετά την είδηση του απαράδεκτου αποκλεισμού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από το πρόγραμμα-δράση «Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση» (Τ4Ε) στο οποίο έχουν δικαίωμα αίτησης μόνο δημόσιοι εκπαιδευτικοί, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε την παρακάτω επιστολή στη ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, η οποία κοινοποιήθηκε και στις κ.κ. Κεραμέως και Ζαχαράκη:

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Με κατάπληξη και οργή οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί υποδέχθηκαν μια ακόμη πράξη ουσιαστικής και άδικης υποβάθμισής τους, διαπιστώνοντας ότι έχουν αποκλειστεί από το πρόγραμμα – δράση «Ταχύρρυθμη Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση» (Τ4Ε).

Υποχρεωνόμαστε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας στα ιδιωτικά σχολεία είναι, κατά το Σύνταγμα και την ευρύτερη εκπαιδευτική νομοθεσία, ισότιμοι λειτουργοί με τους συναδέλφους τους στα δημόσια σχολεία. Συμμετέχουν, δε, διαχρονικά σε όλα τα προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης της πολιτείας. Είναι απαράδεκτο, επομένως, το ότι αποκλειόμαστε από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς παρέχουμε και εμείς στα σχολεία μας υπηρεσίες εξ αποστάσεως το δύσκολο αυτό διάστημα της πανδημίας. O αποκλεισμός αυτός ενισχύει την πεποίθηση χιλιάδων συναδέλφων μας ότι η ηγεσία του Υπουργείου θεωρεί τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς απλούς υπαλλήλους που η μόνη τους αποστολή είναι να υπογράφουν «άριστους» τίτλους στα τέκνα των ισχυρών.

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Η δική σας, προσωπική στάση απέναντι στον κλάδο μας αποκαλύφθηκε από το γεγονός ότι αδιαφορήσατε πλήρως για την πρόσκλησή μας σε διάλογο για το κρίσιμο και φλέγον ζήτημα των επί μήνες απλήρωτων ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε υπηρεσιακή άδεια, κυρίως των μητέρων σε άδεια ανατροφής. Ελπίζουμε τώρα να τηρήσετε στοιχειωδώς τα προσχήματα και να παρέμβετε για να συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο πρόγραμμα επιμόρφωσης για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web