Προεκλογική φιέστα Κεραμέως-Λοβέρδου στη ΓΣ του Συνδέσμου των ιδιοκτητών – Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ο κ. Λοβέρδος!

 Με … σαφήνεια και χωρίς περιθώρια παρερμηνειών απάντησε η κ. Κεραμέως στην πρόσφατη πρόσκληση της ΟΙΕΛΕ στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και σε όλα τα κόμματα για απαντήσεις σε ερωτήματα για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης και για ανοιχτό διάλογο με τους εκπροσώπους του χώρου. Παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΣΙΣ (του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών) που μετετράπη σε προεκλογική φιέστα της Νέας Δημοκρατίας με τη “φιλική” συμμετοχή του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Εξακολουθούν να ζητούν τον “ουρανό με τ’άστρα”

Η εκδήλωση στάθηκε αφορμή οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών να εκφράσουν …παράπονα που δεν πήραν ακόμη περισσότερα από την πιο φιλική προς αυτούς ηγεσία ΥΠΑΙΘ από την εποχή της Μεταπολίτευσης. Μεταξύ πολλών άλλων, παραπονέθηκαν για την … έλλειψη δασκάλων (ούτε ίχνος αυτοκριτικής για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις που επικρατούν σε πολλά ιδιωτικά σχολεία και που έχουν οδηγήσει χιλιάδες συναδέλφους σε μαζική έξοδο…) και ζήτησαν επαναφορά της ρύθμισης που ίσχυε από το 2004 έως το 2013 για πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία. Να τους ενημερώσουμε ότι η σωτήρια αυτή ρύθμιση είχε προταθεί από την ΟΙΕΛΕ και είχε αποφασιστεί από μια Υπουργό που υπερασπιζόταν με σθένος το δημόσιο συμφέρον κι όχι τις τσέπες μιας ομάδας επιχειρηματιών, της Μαρίεττας Γιαννάκου, σε μια περίοδο που πράγματι δεν υπήρχαν δάσκαλοι στην αγορά. Σήμερα, με χιλιάδες άνεργους δασκάλους και με την απουσία κάθε ίχνους διαλόγου, τονίζουμε ότι οποιαδήποτε απόπειρα να νομοθετηθεί κάτι τέτοιο σε ένα τόσο θλιβερό νομοθετικό πλαίσιο για την ιδιωτική εκπαίδευση θα αντιμετωπισθεί πολιτικά και νομικά από την Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με την ΔΟΕ. Αν οι σχολάρχες θέλουν εκπαιδευτικούς στα σχολεία τους, ας φροντίσουν να παρέχουν κίνητρα και καλές εργασιακές σχέσεις.

Παραδέχτηκαν βαρύτατο πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα με την Υπουργό να παρακολουθεί ατάραχη

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών παραδέχτηκαν βαρύτατο πειθαρχικό και ποινικό αδίκημα, λέγοντας ότι προχώρησαν σε εικονικές απολύσεις (!!), ώστε να χρησιμοποιήσουν οι …απολυμένοι τα μόριά τους για να περάσουν στο δημόσιο. Η Υπουργός παρακολουθούσε ατάραχη τους πολιτικούς της συμμάχους να παραδέχονται χωρίς αιδώ πράξεις που θα έπρεπε να προκαλέσουν άμεση παρέμβαση των εποπτικών αρχών.

Ο νομοθέτης δεν “χαρίζει” μόρια ούτε σε εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ούτε σε αυτούς που στήνουν απολύσεις. Προβλέπει την αναγνώριση της προϋπηρεσίας για όσες και όσους απολύονται πραγματικά κι όχι με απάτη. Η πρακτική αυτή είναι ντροπιαστική και δεν υποτιμά μόνο το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αποτελεί κατάφωρη αδικία τόσο για τους γνήσια απολυμένους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς όσο και για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές που οργώνουν τις εσχατιές της ελληνικής γης και υπό δύσκολες συνθήκες μαζεύουν με το μόχθο τους την προϋπηρεσία τους. Το επιχείρημα κάποιων ιδιοκτητών ότι πιέζονται και εκβιάζονται από ορισμένους συναδέλφους για να απολυθούν, είναι σαθρό. Εκπαιδευτικός που εκβιάζει με λευκή απεργία ή με άλλους τρόπους για να απολυθεί, πρέπει να παραπέμπεται άμεσα σε πειθαρχική διαδικασία και να βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτατη ποινή.

Από όλα αυτά, γίνεται κατανοητό ότι ο μοναδικός φορέας που νοιάζεται πραγματικά για τα ιδιωτικά σχολεία, για τους μαθητές και για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι η ΟΙΕΛΕ. Εμείς δεν θέλουμε να καταντήσουμε Ομοσπονδία εκπαιδευτικών που θέλουν να περάσουν στο δημόσιο, αλλά αγωνιζόμαστε οι συνάδελφοί μας να αποκτήσουν δίκαιες και βιώσιμες εργασιακές σχέσεις.

Προεκλογική φιέστα με “κατάρες” για Ευθυμίου-Φίλη και δεσμεύσεις Λοβέρδου για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

“Θέλετε να ξυπνήσετε με κυβέρνηση Τσίπρα; (Χορωδιακά): Όοοοοχι!!!”

Τέτοιες ιλαρές σκηνές μας μεταφερθηκαν από τη Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών που, όπως προαναφέρθηκε, μετεβλήθη σε προεκλογική συγκέντρωση της κ. Κεραμέως. Η Υπουργός που θα έπρεπε στοιχειωδώς, έστω και για τα μάτια του κόσμου, να κρατάει σχετικές ισορροπίες, υπέπεσε σε βαρύτατο θεσμικό ατόπημα και είναι έκθετη στα μάτια τόσο των δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων μας όσο και κάθε πολίτη.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ζήτησαν στήριξη στην προεκλογική εκστρατεία της κ. Κεραμέως (και της Υφυπουργού κ. Μακρή), αλλά και για τον κ. Λοβέρδο (που ωστόσο πολιτεύεται στην ίδια περιφέρεια με την Υπουργό και δύσκολα θα δει ψήφο από αυτούς…). Ακούστηκαν, επίσης, … κατάρες για την πολιτική των Πέτρου Ευθυμίου και Νίκου Φίλη (που ψήφισαν νόμους εξυγίανσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης) , ενώ ο κ. Λοβέρδος (που απολογήθηκε ότι ήταν Υπουργός μόνο για 9 μήνες και δεν πρόλαβε να κάνει όλα τα χατίρια του Συνδέσμου) μίλησε για την αναγκαιότητα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ την επόμενη των εκλογών.

Για τη Νέα Δημοκρατία δεν είχαμε ποτέ αμφιβολίες. Χρηματοδοτήθηκε από εκπροσώπους των ιδιοκτητών και τους στηρίζει άνευ ορίων. Για το ΠΑΣΟΚ τίθενται σοβαρά ερωτήματα. Στην πρόσφατη συνάντηση του Τομέα Παιδείας του κόμματος με την ΟΙΕΛΕ υπήρξε δέσμευση ότι θα συνεχιστεί η πολιτική που χάραξε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Είναι σε γνώση του κόμματος η σημερινή παρουσία και οι δεσμεύσεις του κ. Λοβέρδου; Είναι σε γνώση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ οι ατάκες του εν λόγω περί συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία;

Δυστυχώς οι μάσκες έπεσαν. Οι συνάδελφοι έχουν κρίση και θα δώσουν τις απαντήσεις σε όσους τους υποτιμούν και τους θεωρούν πολίτες β κατηγορίας, ώστε να ευνοήσουν μια χούφτα επιχειρηματιών.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web