Συνάντηση του ΔΣ της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. με τον ΥΠ.Ε.Π.Θ.

ΟΙΕΛΕ -- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2009, σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Aρη Σπηλιωτόπουλου και του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ. Εκτός του υπουργού, στη συνάντηση συμμετείχε ο Υφυπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, η Γενική Γραμματέας κ. Νίκη Γκοτσοπούλου και ο Ειδικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Γούσης.
Συζητήθηκε το θέμα του διαλόγου για την εκπαίδευση και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί για να αποβεί θετικός και παραγωγικός. Τέθηκαν επίσης τα θέματα αιχμής της ιδιωτικής εκπαίδευσης που σχετίζονται με την τήρηση του νομικού πλαισίου και της επόπτευσης από τα αρμόδια διοικητικά όργανα.
Ο Υπουργός τόνισε σχετικά την επιθυμία του για πλήρη διαφάνεια και εφαρμογή του νομικού πλαισίου, υπογραμμίζοντας ότι και τα ιδιωτικά σχολεία είναι πρωτευόντως σχολεία. Διαβεβαίωσε το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ ότι δεν τίθεται θέμα νομοθέτησης ρυθμίσεων που αλλοιώνουν το εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε και κάθε νέου μέτρου, εφόσον δεν έχει προηγουμένως διεξοδικά συζητηθεί.
Τέλος η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αναπτυχθεί τακτική επικοινωνία και συνεργασία με την ΟΙΕΛΕ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web