Εισήγηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας που δικαιώνει πέρα για πέρα τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς απέναντι στην επίθεση των ιδιοκτητών

Αριθ. Πρωτ:18605
Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2009


Το 3ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας συζήτησε σήμερα, 08-10-2009, ύστερα από επανειλημμένες αναβολές, την έφεση του μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) και ιδιοκτήτη της «Σχολής Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου» κ. Αλκ. Παναγιωτόπουλου, με την οποία ζητείται η ακυρότητα, λόγω αντισυνταγματικότητας, του άρθρου 13 του ν. 2986/2008, που ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων. Στο δικαστήριο, εκτός του κ. Αλκ. Παναγιωτόπουλου, παρευρέθη σύσσωμο το Προεδρείο του ΣΙΕΙΕ.
Στο δικαστήριο κατατέθηκε εκ μέρους του εισηγητή έκθεση που καταρρίπτει σημείο προς σημείο κάθε αιτίαση της έφεσης και δικαιώνει με ισχυρά νομικά επιχειρήματα και νομολογία την πάγια άποψή μας για τη συνταγματικότητα του νόμου και την υποχρέωση του κράτους για αυξημένη εποπτεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μονάδων. Τη θέση αυτή δεν υποστήριξε ισχυρά μόνον ο νομικός σύμβουλος της ΟΙΕΛΕ, αλλά και ο νομικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που παρενέβη στη συζήτηση με τρόπο ουσιαστικό. Από την άλλη μεριά, η επιχειρηματολογία του νομικού εκπροσώπου των αντιδίκων επικεντρώθηκε στον υποτιθέμενο περιορισμό της επιχειρηματικής ελευθερίας των ιδιοκτητών και στην επίθεση στο πέρασμα των απολυμένων στη δημόσια εκπαίδευση, επειδή δήθεν λειτουργεί ως κίνητρο για τη διατάραξη του εκπαιδευτικού κλίματος στα σχολεία.
Συνάδελφοι, περιμένουμε με εμπιστοσύνη κι αισιοδοξία την ετυμηγορία του δικαστηρίου, με την πεποίθηση ότι θα βάλει οριστικό τέρμα στη λυσσώδη προσπάθεια εκείνων των επιχειρηματικών συμφερόντων που, αφού εξάντλησαν τις πολιτικές παρεμβάσεις, επιχειρούν πλέον με νομικά μέσα την παράκαμψη της βούλησης του νομοθέτη για αυξημένη ευθύνη κι εποπτεία της πολιτείας στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

..Και ήρθαν τώρα (Νοε.2009) οι δηλώσεις της κας Διαμαντοπούλου περί προσλήψεων στο Δημόσιο που αν πραγματοποιηθούν θα ανατρέψουν το νόμο στην πράξη...
Μήπως πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση? Κάποτε και με την υποψία ή την πιθανότητα μιας αρνητικής εξέλιξης στα εργασιακά μας εξαγγέλαμε κινητοποιήσεις..τώρα τηρούμε σιγή ιχθύος?

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web