Συνάντηση ΟΙΕΛΕ με τον Υπουργό Παιδείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ

Μετά από την ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ προς τον Υπουργό Παιδείας υπήρξε πρόσκληση από τον κ. Λοβέρδο για έκτακτη συνάντηση των δύο πλευρών. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση.

Κατ’ αρχάς ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι οι συναντήσεις με την ΟΙΕΛΕ θα γίνονται σε δεκαπενθήμερη βάση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίας, ώστε να ξεκινήσει εποικοδομητικός διάλογος για θέματα λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων κι εργασιακά ζητήματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Με αυτό το πνεύμα συμφωνήθηκε από κοινού να ζητηθεί από την Κομισιόν η αναβολή της συνεδρίασης της 2ης Δεκεμβρίου του European Advisory Group for Education όπου επρόκειτο να συζητηθεί το κομβικό ζήτημα της αντιστοίχισης του εθνικού μ το ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων, ώστε να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν την πιστοποίηση της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της νομιμότητας των εκδιδόμενων τίτλων από παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης. Να υπενθυμιστεί ότι επιστολή-καταγγελία είχε κάνει στο Advisory Group ο εκπρόσωπος των κοινωνικών εταίρων στην Επιτροπή, Μιχάλης Κουρουτός,  στις 28/3/2014 με αποτέλεσμα η Commission να βάλει όρους για την αντιστοίχιση των προσόντων.

Στη σημερινή συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε για τα ακόλουθα:
  • Την κατάθεση τροπολογίας σύμφωνα με την οποία αναγνωρίζεται η πλήρης προϋπηρεσία που έχει διανυθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση των εκπαιδευτικών που εργάζονται τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά σχολεία.
  • Την προσθήκη, στην τροπολογία για την αδειοδότηση των ιδιωτικών σχολείων, πρόβλεψης για τη διασφάλιση της εγκυρότητας των τίτλων σπουδών των μαθητών που εκδόθηκαν από σχολεία που δεν διέθεταν νόμιμη άδεια λειτουργίας και τη δέσμευση για τιμωρία όσων έχουν παρανομήσει.
  • Τη μη αποδοχή τροπολογίας που κατέθεσαν 34 βουλευτές της ΝΔ (χρησιμοποιώντας ψευδώς το όνομα της ΟΙΕΛΕ), σύμφωνα με την οποία οι εξετάσεις των ιδιωτικών σχολείων θα διεξάγονταν υπό την εποπτεία δημόσιων επιτροπών.
Η Ομοσπονδία ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά την εργασία ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε δραστηριότητες εκτός ωραρίου και εβδομαδιαίου προγράμματος. Ο Υπουργός δεν δέχτηκε την απόσυρσή της, ωστόσο απαλείφθηκαν από αυτήν οι όροι «υπηρεσίες μορφωτικού και επιμορφωτικού σκοπού» και απέμειναν μόνο οι όροι «πολιτιστικού, ή αθλητικού σκοπού».

Η επόμενη συνάντηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Παιδείας θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκέμβρη.

Στη σημερινή συνάντηση την ΟΙΕΛΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός, ο Α’ Αντιπρόεδρος Ν. Παΐζης, ο Γενικός Γραμματέας Χρ. Σαρρής, ο Οργανωτικός Γραμματέας Αλ. Γούλας, ο Εκπρόσωπος Τύπου Γ. Χριστόπουλος και τα μέλη Τ. Πολυδωρόπουλος και Γ. Μπουγελέκας. Ο Υπουργός Παιδείας συνοδευόταν από το Γραμματέα του Πολιτικού του Γραφείου κ. Χρηστάκη και το νομικό του σύμβουλο κ. Μπαλασόπουλο.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web