Στη δημοσιότητα η τελική μορφή του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας που τίθεται σε διαβούλευση


Τα ΜΜΕ δημοσίευσαν την τελική έκδοση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που θα κατατεθεί πιθανότατα αυτή την εβδομάδα προς διαβούλευση. Όπως ενημερώσαμε και την Παρασκευή, οι φήμες που κάποιοι έντεχνα διέσπειραν το τελευταίο διάστημα σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης είχαν ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα.
Οι ρυθμίσεις που αφορούν τον κλάδο μας (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών) περιέχονται στο άρθρο 48. Ενδιαφέρουσες για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς είναι και οι ρυθμίσεις του άρθρου 47 (παράγραφοι 1 και 2) που αναφέρονται στην προσμέτρηση της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας για τον πίνακα αναπληρωτών.
Τις επόμενες ώρες θα καθοριστεί ΔΣ της ΟΙΕΛΕ με αντικείμενο τη μελέτη των ρυθμίσεων και τη διατύπωση των θέσεων της Ομοσπονδίας που θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα μας.
Δείτε εδώ το τμήμα του νομοσχεδίου που αφορά την Α/μια και Β/μια Εκπαίδευση (και περιέχει τo άρθρο 48 που αφορά τον κλάδο), όπως δημοσιεύτηκε στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα alfavita.gr
Συνάδελφοι, οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες και επιβάλλεται η επαγρύπνηση όλων μας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web