ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ: ΣΟΒΙΕΤΙΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΟΝΑ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


Σε μια άκρως αποκαλυπτική για τις προθέσεις τους ανακοίνωση προχώρησαν οι εκπρόσωποι των σχολαρχών. Μέσω ανακοίνωσης του ΣΙΕΙΕ αναφέρουν ότι η ελληνική πολιτεία αποτελεί …Σοβιετία (η χρήση νεοφιλελεύθερων κλισέ δεν λείπει στις τελευταίες ανακοινώσεις του Συνδέσμου), επειδή πράττει το αυτονόητο για όλες τις χώρες της ΕΕ. Ζητά, δηλαδή, να έχει την εποπτεία των διαδικασιών πιστοποίησης της ποιότητας της εκπαίδευσης σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία που εκδίδουν ισότιμους τίτλους σπουδών. Ενημερώνουμε ότι η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε με αφορμή την απαγόρευση από το Υπουργείο Παιδείας των παράνομων εσωτερικών αξιολογήσεων και ορθώς, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία οι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται μόνο από πιστοποιημένα από την πολιτεία εκπαιδευτικά στελέχη (όπως ισχύει παντού στην Ευρώπη).
«Σοβιετοποίηση» θεωρούν γενικώς οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών κάθε είδους έλεγχο στα σχολεία τους. «Σοβιετοποίηση» θεωρούν και κάθε πιθανή παρέμβαση στο χυδαίο καθεστώς των ελεύθερων, αναιτιολόγητων απολύσεων που δεν επιτρέπονται στην ΕΕ, βάσει του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα. Βεβαίως, κάποιος κακόβουλα θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι «σοβιετοποίηση» με τη σταλινική έννοια του όρου διαπράττουν αυτοί που χωρίς καμιά αιτιολογία «εκτοπίζουν» εδώ και δύο χρόνια με συνοπτικές διαδικασίες εκπαιδευτικούς από τα ιδιωτικά σχολεία.
Όσο βέβαια για τον χαρακτηρισμό των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ ως …προνομιούχων που «υπαγορεύουν» την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, η μόνη απάντηση που αρμόζει στον ΣΙΕΙΕ είναι ότι το θράσος περισσεύει. Φαίνεται ότι δεν τους έφτασαν τα περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως που τους χάρισαν οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας. Ούτε το ότι ήταν οι μοναδικοί και προνομιακοί συνομιλητές των προηγούμενων Υπουργών. Ευτυχώς έχουν κριθεί για τη βουλιμική συμπεριφορά τους από την κοινωνία που τους παρακολουθεί.
Η πραγματικότητα, βέβαια, πίσω από τη νεοφιλελεύθερη ρητορεία, την υστερία και τις ύβρεις, είναι ότι οι εκπρόσωποι των σχολαρχών δεν θέλουν κανένα έλεγχο στα σχολεία τους και επιδιώκουν τη διαιώνιση του καθεστώτος των ελεύθερων απολύσεων. Το γιατί, το γνωρίζουν όλοι πλέον. Όμως οφείλουμε να τους προειδοποιήσουμε ότι έρχονται γι΄ αυτούς νέες …εκπλήξεις τις επόμενες ημέρες:
• Νέες υποθέσεις έκδοσης πλαστών τίτλων σπουδών από ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας
• Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις επιπτώσεις από τη μη εποπτεία των ιδιωτικών σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας. Ουδείς γνωρίζει πλέον ποιοι προσλαμβάνονται και με τι προσόντα στα ιδιωτικά σχολεία.
• Ουδείς επίσης γνωρίζει ποιοι εκπαιδευτικοί απολύονται, και με ποια διαδικασία και ποιος εγκρίνει τις απολύσεις αυτές.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ
Στην ανακοίνωση του ΣΙΕΙΕ απάντησε με δήλωσή του στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα esos.gr ο Γενικός Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος. Ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας κατηγόρησε τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών για ακραία, διχαστική ρητορική και για απόλυτη άγνοια της εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web