Σημαντική διάκριση για το ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ και την ΟΙΕΛΕ: Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου παρουσιάζεται η ετήσια έκθεση για την Εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Μία ακόμη σημαντική διάκριση για τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ αποτελεί η παρουσίαση της ετήσιας Εκθεσης του Κέντρου για την Εκπαίδευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του 25 Συνεδρίου των Ελλήνων εκπαιδευτικών Ευρώπης, τη Δευτέρα 7/3 στις Βρυξέλλες. Η Έκθεση θα παρουσιαστεί και ενώπιον εκπροσώπων της Κομισιόν την επόμενη ημέρα. Θυμίζουμε ότι η φετινή Έκθεση για την Εκπαίδευση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ παρουσίασε την εικόνα της ελληνικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την δωδεκαετία 2012-2014 και τη σύγκριση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος με αυτά των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε.
Την Έκθεση θα παρουσιάσουν στο Συνέδριο και ενώπιον Ευρωπαίων αξιωματούχων ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Επικεφαλής ερευνών του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ Νίκος Παΐζης και ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι ετήσιες Εκθέσεις για την εκπαίδευση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ θεωρούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μια από τις βασικότερες πηγές στοιχείων για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα για κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Βεβαίως, η τελευταία Έκθεση του ΚΑΝΕΠ έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον εκπροσώπων πολλών χωρών της Ε.Ε., καθώς περιέχει εξαιρετικά ενδιαφέροντα συγκριτικά στοιχεία για τα εκπαιδευτικά συστήματα και των 28 χωρών της Ένωσης.
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και ο Επικεφαλής Ερευνών του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ θα συναντήσουν τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) με σκοπό την παρουσίαση κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν την εκπαίδευση και τις κοινωνικές ανισότητες.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web