Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η έκθεση του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ - Σειρά επαφών του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ με Ευρωπαίους αξιωματούχους


Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε σε εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Ένωση) και της Κομισιόν η ετήσια Έκθεση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για την εκπαίδευση που αποτυπώνει την εικόνα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος την τελευταία δωδεκαετία και το συγκρίνει με τα εκπαιδευτικά συστήματα των υπόλοιπων χωρών της Ε.Ε. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και των επιπτώσεων του προσφυγικού ζητήματος στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Πελεγρίνης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΟΚΕ, εκπρόσωποι της Κομισιόν και 100 περίπου εκπαιδευτικοί από χώρες της Ε.Ε. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της βαθιάς πολιτικής και οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση και τοποθετήθηκε αναλυτικά για το ζήτημα των NEETs (νέων έξω από την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την εργασία), ο αριθμός των οποίων ήταν ανησυχητικά μεγάλος και διογκώθηκε επικίνδυνα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Στη συνέχεια ο επικεφαλής Ερευνών του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΟΙΕΛΕ Ν. Παϊζης παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία της Έκθεσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης και της εισροής χιλιάδων προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις αντοχές του εκπαιδευτικού μας συστήματος υπό τις παρούσες συνθήκες.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ και του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Ένωσης της Ευρώπης για ζητήματα κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων. Τόσο χθες το απόγευμα όσο και σήμερα το πρωί υπάρχουν σημαντικές συναντήσεις των εκπροσώπων μας με αξιωματούχους της Κομισιόν για θέματα που αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web