Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ


Ευθεία στήριξη προς τους ιδιοκτήτες των 38 ιδιωτικών σχολείων που χρωστούν εκατομμύρια στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στους εργαζόμενους, προσφέρει ο Πρόεδρος του ΣΙΕΙΕ Χ. Κυραϊλίδης με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα esos.gr την Παρασκευή.
Με τις δηλώσεις του αυτές ο Πρόεδρος των Ιδιοκτητών:
α) Επιβεβαιώνει (μη διαψεύδοντας) ότι οι ιδιοκτήτες που αναφέρονται στην καταγγελία της ΟΙΕΛΕ προς τους Υπουργούς Παιδείας και Εργασίας χρωστούν εκατομμύρια στο κράτος. Το μόνο που φαίνεται να τον απασχολεί είναι το «πώς βρήκε τα στοιχεία η ΟΙΕΛΕ»!!
β) Στηρίζει τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των ιδιωτικών σχολείων καθώς δεν επιδιώκει την κάθαρση του χώρου από τους παρανομούντες και γυρίζει την πλάτη στα ιδιωτικά σχολεία που σέβονται τους νόμους και είναι τυπικά στις υποχρεώσεις τους.
γ) Επαναλαμβάνει τις ανοησίες περί «καταστατικού σκοπού» της ΟΙΕΛΕ που είναι δήθεν «η κατάργηση της ιδιωτικής Εκπαίδευσης». Εφαρμόζοντας την τακτική του Γκαίμπελς επαναλαμβάνει το ίδιο ψέμα ξανά και ξανά μήπως και πείσει κάποιον αδαή. Είναι αυτός όμως που βάζει βόμβα στα θεμέλια της ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς επιδιώκει συστηματικά τη συγκάλυψη των παρανομιών κάποιων ιδιοκτητών. Η κοινωνία παρακολουθεί έκπληκτη τις αποκαλύψεις για τις παρανομίες των ιδιωτικών σχολείων και απαιτεί να ληφθούν σκληρά μέτρα για τους κατ΄εξακολούθηση παρανομούντες.
Την ώρα που η πλειονότητα των πολιτών της χώρας στενάζει από την οικονομική δυσπραγία και τα ασφαλιστικά ταμεία είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης, ο Πρόεδρος του ΣΙΕΙΕ παρέχει απλόχερα στήριξη στους κάθε λογής παρανομούντες φοροδιαφεύγοντες και εισφοροδιαφεύγοντες συναδέλφους του.
Καλούμε την πολιτεία να πατάξει τη συντεχνία των παρανομούντων και να επιβάλλει την εφαρμογή της νομιμότητας. Το Σύνταγμά μας επιτρέπει τη λειτουργία ιδιωτικών σχολείων, υπό την αυστηρή τήρηση όρων και κανόνων όμως. Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι, να τηρηθούν επιτέλους οι νόμοι και να παταχθούν αμείλικτα όσοι, όλα αυτά τα χρόνια, δρουν παρασιτικά σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
Εδώ  οι δηλώσεις του κ. Κυραϊλίδη και οι δηλώσεις του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτού στην ιστοσελίδα esos.gr.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web