ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΚΑΤΑΝΤΙΑ… ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (!) Ή ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ (!) ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥΣ


Πριν από λίγες μέρες η Ομοσπονδία μας είχε ενημερώσει δημόσια για την ύπαρξη κειμένου 13 σημείων, το οποίο ουσιαστικά αποτελούσε αίτημα-ρουσφέτι της γνωστής ακραίας μερίδας των σχολαρχών προς την Τρόικα και που, δυστυχώς, ανέλαβε να το διαβιβάσει στους εκπροσώπους των δανειστών ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας με πλαστό τίτλο σπουδών.
Ανάμεσα στις τραγελαφικές απαιτήσεις της ομάδας αυτής των σχολαρχών από τους Τροικανούς υπάρχει μία που αποδεικνύει το βαθμό απληστίας, αλλά και της κατάντιας του τμήματος της συγκεκριμένης εργοδοτικής συντεχνίας. Αναφερόμενοι στο ζήτημα των οφειλών των διδάκτρων μαθητών των σχολείων τους, απαιτούν από την Τρόικα τα δίδακτρα να καταβάλλονται είτε από το κράτος (!) είτε από τους εκπαιδευτικούς (!) προκειμένου να συνεχιστεί η φοίτηση των παιδιών!! Το κείμενο μάλιστα χρησιμοποιεί την έκφραση «Ένωση Εκπαιδευτικών», πράγμα που σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ζητούσαν από την Τρόικα τα οφειλόμενα δίδακτρα να τα πληρώσει είτε ο Σύλλογος Διδασκόντων είτε τα Συνδικαλιστικά Σωματεία τους!
Η πρωτοφανής αυτή απαίτηση αποδεικνύει το βαθμό της αλαζονείας και της εξουσιαστικής μέθης από την οποία είχαν καταληφθεί ορισμένοι εκ των εκπροσώπων των σχολαρχών λόγω της εξυπηρέτησης κάθε αιτήματός τους από τις Κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου. Φανερώνει, δε, την κοινωνική αναλγησία και την απώλεια κάθε επαφής τους με την πραγματικότητα.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Υ.Γ. Σύντομα θα υπάρξουν αντίστοιχες ανακοινώσεις για άλλες, απίστευτες απαιτήσεις της γνωστής ομάδας των σχολαρχών που αποδεικνύουν ότι μπροστά στο κέρδος δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών.
(Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα του κειμένου στα αγγλικά)

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web