Συνάντηση σε γόνιμο κλίμα του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με τον Υπεύθυνο του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ. κ. Μάξιμο Χαροκόπουλο


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/4 στα γραφεία της Ν.Δ. στη Βουλή μακρά και γόνιμη συνάντηση του Προεδρείου της ΟΙΕΛΕ με τον Υπεύθυνο Τομέα Παιδείας του κόμματος και Βουλευτή Λάρισας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Μ. Κουρουτός, ο Β’ Αντιπρόεδρος Α’ Γούλας, ο Γεν. Γραμματέας Γ. Χριστόπουλος, η Οργ. Γραμματέας Ε. Κωστούση, και το Μέλος  Χρ. Σαρρής. Εκ μέρους του ΣΙΕΛΒΕ παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος Χρ. Κιοσσές. Τον κ. Χαρακόπουλο συνόδευε ο Γραμματέας του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ. κ. Σωτ. Γκλαβάς.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρουσίασαν αναλυτικά τις θέσεις τους για τα θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, αναφέροντας ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθούν συνθήκες ισονομίας και διαφάνειας στο χώρο. Αναφέρθηκαν επίσης στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για την ιδιωτική εκπαίδευση που προτίθεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το Υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Χαρακόπουλος άκουσε με προσοχή τις θέσεις που εξέφρασε η Ομοσπονδία και έθεσε διάφορα ερωτήματα προς τους εκπροσώπους της.
Ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε στους εκπροσώπους της ΟΙΕΛΕ ότι είναι ανάγκη να υπάρχει πιστοποίηση της ποιότητας των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και της νομιμότητας της έκδοσης των τίτλων σπουδών στην ιδιωτική εκπαίδευση και ότι θα πρέπει να θεσπιστεί ένα πλαίσιο κανόνων, ώστε να εξασφαλίζονται συνθήκες νομιμότητας υπό την εποπτεία της πολιτείας. Συμφωνήθηκε ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τον διάλογο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web