Πλήρης έλεγχος της πολιτείας στην ενδοσχολική ζωή, στους όρους εργασίας των εκπαιδευτικών και στον έλεγχο των απουσιών των μαθητών με την ένταξη των Ιδιωτικών Σχολείων στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool


Εξεδόθη σήμερα, όπως άλλωστε είχε αναγγελθεί προ μερικών εβδομάδων, η διασύνδεση των ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το πληροφοριακό σύστημα myschool.
Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια οφείλουν να καταχωρίσουν πλέον στο σύστημα όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν στο μαθητικό δυναμικό, στη σχολική μονάδα (τμήματα, διοριστήρια των εκπαιδευτικών, αναθέσεις ωρών κλπ.), καθώς και στο μητρώο του εκπαιδευτικού προσωπικού τους.
Η ένταξη των ιδιωτικών σχολείων στο myschool είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δίδεται η δυνατότητα στην πολιτεία να ελέγχει πλήρως την ενδοσχολική δραστηριότητα και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, ώστε να αντιμετωπίζονται φαινόμενα, όπως αυτό της αδήλωτης εργασίας. Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε με έγγραφό της από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας να υπάρξει διευκρίνιση ότι η καταχώριση στοιχείων στο myschool θα πρέπει να αφορά και όλες τις δράσεις των ιδιωτικών σχολείων.

Δείτε εδώ την επιστολή προς τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.
Δείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web