ΧΑΟΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ (ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ) ΚΑΙ ΑΔΗΛΩΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ! – «ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΠΟ ΓΕΝΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ!


Η ΟΙΕΛΕ έχει γίνει αποδέκτης σειράς καταγγελιών για εκπαιδευτήριο στα νότια προάστια της Αθήνας για σοβαρότατες παραβιάσεις της εργατικής και της εκπαιδευτικής νομοθεσίας.
Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις καταγγελίες, οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες. Επιπλέον, τόσο στο πρωινό πρόγραμμα όσο και στο πρόγραμμα της μελέτης διδάσκουν εκπαιδευτικοί χωρίς διοριστήριο (επομένως χωρίς να έχει ελεγχθεί, αν διαθέτουν τα από το νόμο προβλεπόμενα προσόντα και χωρίς ουδείς να γνωρίζει τις αποδοχές και την ασφάλισή τους). Μάλιστα, μια καταγγελία αναφέρει ότι όλοι σχεδόν οι εκπαιδευτικοί της μελέτης είναι χωρίς διοριστήριο!
Το πλέον, όμως, εξοργιστικό είναι – βάσει πάντοτε των ίδιων καταγγελιών – ότι προ ολίγων ημερών ο ιδιοκτήτης του σχολείου, ηγετικό στέλεχος του Συνδέσμου των σχολαρχών (του Συνδέσμου που αποκαλεί τα ιδιωτικά σχολεία «πρωταθλητές της νομιμότητας»), μάζεψε μετά από συγκέντρωση γονέων τους δασκάλους του σχολείου και τους γνωστοποίησε τα ακόλουθα: «Εγώ θα σας πληρώνω για 5 μήνες, Γενάρη έως Μάη, και σε όποιον αρέσει. Οι υπόλοιποι μπορείτε να φύγετε». Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι ο εν λόγω συχνά αναφέρεται δημόσια στην αναγκαιότητα «απελευθέρωσης» των ιδιωτικών σχολείων από την εποπτεία της πολιτείας. Σήμερα αντιλαμβανόμαστε όλοι, σε περίπτωση που οι καταγγελίες ευσταθούν, το λόγο…
Η Ομοσπονδία απέστειλε έγγραφο προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με το οποίο ζητά τον άμεσο έλεγχο του σχολείου σε ό, τι αφορά τις μισθοδοτικές καταστάσεις, το ωρολόγιο πρόγραμμα και τα διοριστήρια των εκπαιδευτικών, καθώς και την πειθαρχική και ποινική δίωξη των υπευθύνων. Ελπίζουμε ο Σύνδεσμος των σχολαρχών να καταδικάσει δημόσια το μέλος του, εάν τα περιστατικά αυτά ισχύουν…

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web