«ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ» …ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΕΙΕ, ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ!) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!


Πονάει πολύ η αποκάλυψη των συνεχών παρανομιών των εκπροσώπων των σχολαρχών, ιδίως ηγετικών στελεχών τους. Πονάει που οι εκλεκτοί ενός διεφθαρμένου συστήματος πλέον δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο. Πονάει που κάποιοι θα οδηγηθούν εκεί που πρέπει, στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Φαίνεται ότι η τελευταία αποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ για τεράστιες παρανομίες σε σχολείο κορυφαίου στελέχους του ΣΙΕΙΕ, ο οποίος σε συγκέντρωση (των ήδη απλήρωτων επί 3 μήνες) εκπαιδευτικών τους είπε ότι θα πληρώνονται μόνο «Γενάρη με Μάη και σε όποιον αρέσει», αποτέλεσε ηχηρό χαστούκι στις θρεμμένες παρειές των εκπροσώπων μιας επιχειρηματικής ομάδας που θεωρεί ότι ζούμε ακόμη σε συνθήκες δουλοπαροικίας. Τους πείραξε τόσο πολύ, που εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζουν τον συνδικαλισμό τύπου ΟΙΕΛΕ και τον έλεγχο των καταγγελιών σύμβασης ως «ανωμαλία», «στρέβλωση» και λοιπά φαιδρά που κατά καιρούς επικαλούνται. Δεν αντιλαμβάνονται ότι όλες αυτές οι ύβρεις αποτελούν έπαινο για την Ομοσπονδία και την εξυψώνουν ακόμη περισσότερο στα μάτια των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και στην κοινωνία. Δεν αντιλαμβάνονται πως όλοι καταλαβαίνουν ότι θέλουν να έχουν το ελεύθερο να απολύουν, προκειμένου να νοθεύουν το εκπαιδευτικό αγαθό εις βάρος της κοινωνίας, να μετατρέπουν την Παιδεία σε εμπόρευμα.
ΖΗΤΩ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!
Επί της ουσίας – και για μια ακόμη φορά – οι εκπρόσωποι των σχολαρχών ζητούν την κατάργηση, όχι μόνο του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά του ίδιου του συνδικαλισμού. Ποιου συνδικαλισμού; Αυτού που δεν υποχωρεί, που δεν σταματά πριν αποκατασταθεί η νομιμότητα, που δεν φοβάται τον εργοδότη-τύραννο. Οι «φίλοι» μας του ΣΙΕΙΕ θέλουν τον συνδικαλιστή «καλό παιδί», «φρόνιμο» και «υπάκουο». Θέλουν το κλασικό μοντέλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού, όπου οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων θα κλείνουν τα μάτια στις ανομίες και θα κάνουν πλάτη στους εργοδότες.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ…
Θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στους εκπροσώπους του ΣΙΕΙΕ ότι στην Ε.Ε. που συχνά επικαλούνται (αλλά ουδόλως πιστεύουν, καθώς οι άνθρωποι δεν θέλουν ευνομούμενη πολιτεία, αλλά ζούγκλα), οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων έχουν ισχυρή θεσμική παρουσία σε όλους τους θεσμούς και σε όλες τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Το γεγονός ότι ο ΣΙΕΙΕ είναι ανύπαρκτος σε θεσμικό επίπεδο στη χώρα, χωρίς φωνή, παρά μόνο μέσω πολιτικών και δημοσιογράφων που έχουν «διασυνδέσεις» σκοπιμότητας με την ιδιωτική εκπαίδευση, είναι εσωτερικό τους ζήτημα και μαρτυρά την ποιότητα της πολιτικής τους παρέμβασης. Πρόσφατη, άλλωστε, είναι η εμπειρία μας από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, όπου ο επικεφαλής του Συνδέσμου αποκάλεσε «ρεμπεσκέδες» τους εκπαιδευτικούς και ανάγκασε ακόμη και φιλικούς προς τους ιδιοκτήτες πολιτικούς να αλλάξουν γραμμή πλεύσης.
ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΝΟΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ…
Πέρα, όμως, από αυτό, ο ΣΙΕΙΕ έχει μια σκληρή ιδεολογική γραμμή. Η άποψη των ανθρώπων που συγκροτούν το συνδικάτο των σχολαρχών τοποθετείται ιστορικά στις απαρχές της βιομηχανικής επανάστασης. Οι τότε «φιλελεύθεροι» μιλούσαν για απελευθέρωση της παιδικής εργασίας και για απαγόρευση κάθε κρατικής παρέμβασης στα μισθολογικά και στα εργασιακά. Μιλούσαν για την «ανοιχτή, χωρίς παρεμβάσεις» κοινωνία. Έτσι στα τέλη του 19ου αιώνα είχαμε παιδιά 4-5 ετών να δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, για 20ωρη εργασία για τους εργάτες 7 ημερών την εβδομάδα με ψίχουλα. Τα ίδια ζητούν και οι σημερινοί εκπρόσωποι του μεσαιωνικού δεσποτισμού. Θέλουν να εργάζονται οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο από το πρωί μέχρι το βράδυ, χωρίς να είναι δηλωμένοι, χωρίς να πληρώνονται, να κλίνουν το γόνυ και να είναι πειθήνια όργανα του δυνάστη-σχολάρχη. Αυτό το αποκαλούν «σύγχρονη, ελεύθερη και ανοιχτή κοινωνία». Μια κοινωνία, δηλαδή, όπου δικαιώματα έχουν μόνο οι κληρονόμοι, οι πορφυρογέννητοι και οι ισχυροί.
Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, κύριοι του ΣΙΕΙΕ. Και όσο συνεχίζετε τον αυταρχικό σας κατήφορο, γεννάτε γενιές αγωνιζόμενων ιδιωτικών εκπαιδευτικών που θα πυκνώνουν τις τάξεις της ΟΙΕΛΕ και θα ακυρώνουν τα άθλια, οπισθοδρομικά και τυραννικά σας σχέδια.
Διαβάστε εδώ την προκλητική ανάρτηση του ΣΙΕΙΕ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web