Ευτυχώς, δεν είναι όλοι ίδιοι στην Ιδιωτική Εκπαίδευση – Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Στις 12 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ απηύθυνε ανοιχτή επιστολή προς όλα τα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, ζητώντας να συμβάλλουν και αυτά στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, στην ομαλή ένταξη των παιδιών αυτών στην ελληνική κοινωνία.
Στην επιστολή αυτή ανταποκρίθηκε θετικά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ η Γραμματεία που εκπροσωπεί τα Ελληνογαλλικά Σχολεία (ΓΙΕΙΕ), την οποία υπογράφει ο Πρόεδρός της Αδελφός Ματθαίος Λεβαντίνος. Στην επιστολή αυτή γίνεται λόγος για την πολυσχιδή ανθρωπιστική δράση των Ελληνογαλλικών Σχολείων, που πάντοτε επιδεικνύουν αρωγή και ευαισθησία απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, παιδιά που διαβιούν σε ιδρύματα. Αξίζει να σημειωθεί πως μαθητές που προέρχονται από τις ομάδες αυτές είτε δεν πληρώνουν δίδακτρα είτε καταβάλλουν ένα συμβολικό ποσό. Οι πρωτοβουλίες των Ελληνογαλλικών Σχολείων δεν δημοσιοποιούνται, τόσο για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όσο και λόγω της χριστιανικής νοοτροπίας που διέπει τα σχολεία αυτά.
Ο Πρόεδρος της ΓΙΕΙΕ ενημέρωσε δια της επιστολής του ότι το επόμενο διάστημα τα Ελληνογαλλικά Σχολεία θα αναλάβουν δράσεις για τους πρόσφυγες που θα στοχεύουν στην υποδοχή και τη βοήθεια για τα ασυνόδευτα παιδιά που αποτελούν αναμφίβολα το πιο ευάλωτο κομμάτι του προσφυγικού πληθυσμού. Κάλεσε, μάλιστα, την ΟΙΕΛΕ να ενημερωθεί αναλυτικά για τις δράσεις αυτές και ζήτησε τη συνδρομή της Ομοσπονδίας.
Η αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία της ΓΙΕΙΕ και η ανταπόκρισή της στην επιστολή του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ αποτελεί απόδειξη ότι δεν είναι όλοι ίδιοι στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Στην επιστολή αυτή είχε τονιστεί πως υπάρχουν διαφορές και συγκρούσεις στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο με ένα τμήμα των ιδιοκτητών, ωστόσο το θέμα των προσφυγόπουλων αποτελούσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για κοινή δράση απέναντι σε ένα οξύ πρόβλημα. Αποτέλεσε οδυνηρή έκπληξη για όλους η αρνητική «απάντηση» του ΣΙΕΙΕ, που ακόμη και γι’ αυτό το ζήτημα επέλεξε να τοποθετηθεί με έναν οχετό ύβρεων και προσβολών εναντίον της ΟΙΕΛΕ.
Τελικά κάποιοι δεν μπορούν να αλλάξουν προσωπείο ούτε σε τέτοιες στιγμές που κάθε αντίθεση παραμερίζεται, που ο ανθρώπινος πόνος ενώνει, που η αλληλεγγύη και η προσφορά στον πλησίον αποτελούν προτεραιότητα. Τουλάχιστον κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Σύνδεσμος των σχολαρχών δεν είναι συνεπής ως προς την αντικοινωνική συμπεριφορά των εκπροσώπων του …
Διαβάστε εδώ την επιστολή του Προέδρου της ΓΙΕΙΕ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web