ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ myschool


Αναφέρθηκε σε ανάρτησή μας η προκλητική ενέργεια των σχολαρχών να ζητήσουν παράνομα και αντισυνταγματικά την εξαίρεσή τους από την καταχώριση στοιχείων των ιδιωτικών σχολείων στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Πίσω από τη δήθεν αγωνία τους για τη διαρροή «ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων» (τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, καθώς πλέον στο myschool δηλώνονται στοιχεία που κάθε πολίτης δηλώνει σε οποιαδήποτε αρμόδια αρχή), κρύβεται η σκοπιμότητα της απόκρυψης στοιχείων που καταδεικνύουν την ύπαρξη αδήλωτης εργασίας, παραχάραξης βαθμολογιών, ωρολόγιων προγραμμάτων κ.λπ.
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία ζητά να μην υπάρξει καμιά εξαίρεση στην καταχώριση στοιχείων των σχολείων. Επιπλέον, ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να ελεγχθεί ο χώρος των εκτός ωρολογίου προγράμματος δραστηριοτήτων, βάσει όσων ορίζει ο Ν. 4415/2016, καθώς ελάχιστα ιδιωτικά σχολεία δηλώνουν (όπως προβλέπεται) τις δραστηριότητες, τους εκπαιδευτικούς, τον αριθμό τμημάτων και μαθητών στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Διαβάστε εδώ την επιστολή της ΟΙΕΛΕ.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web