ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Myschool: «ΥΠΟΠΤΕΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ, Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ»


Ηχηρό ράπισμα στους εκπροσώπους των σχολαρχών αποτελεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το αίτημα του Συνδέσμου τους προς την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για να εξαιρεθούν τα ιδιωτικά σχολεία από την καταχώριση στοιχείων στο πληροφορικό σύστημα Myschool.
Στην απάντησή του το Υπουργείο τονίζει ότι τα προσωπικά δεδομένα γονέων και μαθητών (δεδομένα που καταθέτει κάθε πολίτης σε οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή και ιδιωτική επιχείρηση για οποιαδήποτε διεκπεραίωση εργασίας ή συναλλαγή) είναι απολύτως διασφαλισμένα και ότι το myschool  λειτουργεί άψογα εδώ και μία τριετία. Χαρακτηρίζει ως “ύποπτη” την ενέργεια των σχολαρχών και υπενθυμίζει ότι συνιστά αδίκημα οποιαδήποτε παρέκκλιση από την εφαρμογή της νομοθεσίας.
Η ΟΙΕΛΕ με χθεσινή της ανακοίνωση είχε αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις των εκπροσώπων των σχολαρχών πίσω από την εξαίρεση που ζήτησαν και την καταχώριση στοιχείων στο Myschool. Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων γνωρίζουν πολύ καλά ότι από τα στοιχεία ο κρατικός επόπτης μπορεί εύκολα να διαπιστώσει σοβαρότατες παρανομίες, όπως π.χ. την αδήλωτη εργασία, την παραχάραξη των βαθμολογιών, ιδίως τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, όπου σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζεται αφύσικος αριθμός «αριστούχων» σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία, την καταστρατήγηση ωρολόγιων προγραμμάτων κ.τ.λ.  Η εμμονή των ιδιοκτητών στη συντήρηση συνθηκών αδήλωτης εργασίας που προκαλεί σημαντική ροή «μαύρου» χρήματος στα ταμεία τους πιστοποιείται και από τη σχεδόν μαζική άρνησή τους να καταθέσουν στοιχεία για τις εκτός ωρολόγιου προγράμματος δραστηριότητες (λίστα δραστηριοτήτων, εκπαιδευτικό προσωπικό, αριθμός μαθητών και τμημάτων), όπως προβλέπει ο Ν. 4415/2016.
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, ζητώντας του να μην υπάρξει καμία εξαίρεση στη δήλωση στοιχείων του Myschool ανάμεσα σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και τονίζοντας ότι θα πρέπει να παταχθεί άμεσα η απείθεια της μεγάλης πλειονότητας των σχολαρχών στην κατάθεση στοιχείων για τις εκτός ωρολογίου προγράμματος δραστηριότητές τους .

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web