ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ: «ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ. ΤΑ ΚΑΛΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ»


Σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Παιδείας απάντησε για μια ακόμη φορά σχετικά με τις ρυθμίσεις για ιδιωτική εκπαίδευση.
Στο ερώτημα των δημοσιογράφων Π. Οικονόμου και Β. Λυριτζή, εάν με αυτές τις ρυθμίσεις οι εκπαιδευτικοί υπερπροστατεύονται, ο κ. Γαβρόγλου απάντησε ότι ο ιδιωτικός εκπαιδευτικός ασκεί λειτούργημα και γι’ αυτό πρέπει να έχει μια ανεξαρτησία. Μπορεί στα καλά ιδιωτικά σχολεία το εκπαιδευτικό έργο και η νομιμότητα να προστατεύονται, όμως υπάρχουν και πολλά κακά ιδιωτικά σχολεία στα οποία υπάρχουν πελατειακές πιέσεις που προκαλούν εν τέλει ζημία στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης. Γι’ αυτό τα καλά σχολεία δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη ρύθμιση. Πλέον τις απολύσεις θα ελέγχουν δικαστές που δεν έχουν κάποια σχέση με το Υπουργείο, η αρχή είναι ανεξάρτητη.
Τέλος, σε ερώτηση για την επιβολή ΦΠΑ, ο Υπουργός ήταν σαφής, λέγοντας ότι εάν θέλουν τα ιδιωτικά σχολεία να είναι ειδικού τύπου επιχειρήσεις (που παρέχουν δημόσιο αγαθό), θα πρέπει να υφίστανται και ειδικές διαδικασίες. Αν θέλουν να παρέχουν εμπόριο, τότε θα μπουν στο τσουβάλι με τις άλλες επιχειρήσεις.
Δείτε εδώ το βίντεο από το 7:40-12:15

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web