ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Ξεκινάει αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η συζήτηση της νομοθετικής ρύθμισης για τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων με πολύ σοβαρές αλλαγές στα κριτήρια επιλογής ( χρόνια προϋπηρεσίας, εξειδίκευση και επιπλέον προσόντα κ.λπ).
Δυστυχώς στο νομοθέτημα αυτό δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την επιλογή Διευθυντών των ιδιωτικών Σχολικών Μονάδων. Με τη νέα νομοθετική πραγματικότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση ο ρόλος των Διευθυντών είναι πάρα πολύ σημαντικός και θα πρέπει η πολιτεία να διασφαλίσει τη νομιμότητα στη λειτουργία των σχολείων και στην έκδοση των τίτλων σπουδών, καθώς νομοθετικά πια τα ιδιωτικά σχολεία είναι ισότιμα με τα δημόσια.
Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας ζητώντας συνάντηση προκειμένου να διευκρινιστούν κρίσιμα σημεία της νέας ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση και να αναλυθούν οι απόψεις της Ομοσπονδίας για το ζήτημα της επιλογής Διευθυντών στα ιδιωτικά σχολεία.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web