H ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΧΑΤ – αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του STAR για το συνεχιζόμενο δράμα του διωκόμενου συναδέλφου μας, σημερινού αντιπροέδρου του ΣΙΕΛΒΕ


Το Star στο χθεσινό του δελτίο ειδήσεων αφιέρωσε ρεπορτάζ στην Οδύσσεια του αγωνιζόμενου συναδέλφου μας Χότσικα Νιχάτ. Ο Νιχάτ είναι εκπαιδευτικός που εδώ και 7 μήνες διώκεται με μανία από την ιδιοκτησία του Ιδιωτικού Μειονοτικού Σχολείου της Ξάνθης και ακραίους κύκλους λόγω των πολιτικών και θρησκευτικών του πεποιθήσεων. Παρά το γεγονός ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο ακύρωσε ως καταχρηστική την καταγγελία της σύμβασής του, η ιδιοκτησία συνεχίζει να χρησιμοποιεί θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να τον απομακρύνει από την τάξη. Παρά το γεγονός ότι ο Νιχάτ έχει επιστρέψει στην τάξη, είναι απλήρωτος και ταυτόχρονα καλλιεργείται εναντίον του κλίμα μίσους.

Στο ρεπορτάζ του καναλιού αποκαλύπτονται απίστευτα πράγματα. Καθηγήτρια του σχολείου που ήταν έτοιμη να καταθέσει υπέρ του στο υπηρεσιακό συμβούλιο δέχθηκε ευθείες απειλές κατά της ζωής της. Θύμα απειλών και τραμπουκισμών έχει πέσει και ο ίδιος ο Νιχάτ που ωστόσο, έχει στο πλευρό του τους συναδέλφους του, τον ΣΙΕΛΒΕ και την ΟΙΕΛΕ και συνεχίζει τον αγώνα.
Δυστυχώς, όπως έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν, η ιδιοκτησία και ακραίοι κύκλοι έχουν στο πλευρό τους συγκεκριμένο κέντρο επιχειρηματιών της εκπαίδευσης στην Αθήνα που, προκειμένου να «πέσει» ο Νόμος 4415/2016, τους παρείχαν συνεχή νομική υποστήριξη.

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του STAR

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web