ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ ΖΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΟΙΕΛΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΤΡΟΪΚΑ – ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Η ΟΙΕΛΕ ζητά σήμερα με επιστολή της συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών και πιο συγκεκριμένα με τα μέλη της «εκπαιδευτικής τρόικα» που διαπραγματεύεται τα της αξιολόγησης για το Υπουργείο Παιδείας. Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνάντησης γίνεται μετά από την πρόσφατη κατάθεση του άρθρου 56 του Ν. 4472/2017 που αναθεωρεί αρνητικά κατά κύριο λόγο διατάξεις του Ν. 4415/2016, τη χθεσινή κατάθεση-απόσυρση τροπολογίας για την ιδιωτική εκπαίδευση και πληροφορίες από έγκυρες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες εκπρόσωποι του Συνδέσμου των ιδιοκτητών (ΣΙΣ) είχαν συνεχείς διαβουλεύσεις με τα μέλη της «εκπαιδευτικής τρόικα», ακόμη και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου τα αιτήματά τους να καταστούν «εντολές» των θεσμών προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Όπως έχουμε επισημάνει σε παλαιότερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας, τα μέλη της «εκπαιδευτικής τρόικα» είναι Έλληνες υπήκοοι και κάποιοι έχουν συγκεκριμένη σχέση με την ιδιωτική εκπαίδευση, γεγονός που εγείρει σοβαρό ζήτημα, πολιτικό, ηθικό και νομικό, αν από τις ενέργειες των εκπροσώπων των θεσμών (σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του ΣΙΣ) υπάρχει βλάβη του δημόσιου συμφέροντος προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.
Ελπίζουμε οι εκπρόσωποι των θεσμών να δείξουν ανάλογη προθυμία να συναντήσουν και τους εκπροσώπους των εργαζόμενων για να μπορέσουν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, αλλά και η ελληνική κοινωνία να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι του τι πραγματικά σχεδιάζεται για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ανάπτυξη και Σχεδίαση: Γιάννης Παπαδόπουλος, Τάσος Μπάρμπας, Μιγκιπή Αναστασία

Designed by Posicionamiento Web